SUKOB NA BLISKOM ISTOKU USMERIO ZLATO PREMA MAKSIMUMU! Slična situacija za investitore viđena kod Ukrajinske krize, EVO ŠTA SLEDI!
Foto: Promo

SUKOB NA BLISKOM ISTOKU USMERIO ZLATO PREMA MAKSIMUMU! Slična situacija za investitore viđena kod Ukrajinske krize, EVO ŠTA SLEDI!

Biznis -

Ratna dešavanja na bliskom istoku nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Slike koje obilaze svet, ilustruju jos jedno veliko stradanje.

Zlato na svaku neizvesnost reaguje uvećanjem svoje vrednosti. U zadnjim danima, zlato beleži snažnu progresiju. Kao rezultat navedenog, imamo situaciju da se vrednost zlata za svega par dana uvećala blizu 5%.

Kao posledicu ratnih desavanja, imamo situaciju koja neodoljivo podseća na početak rusko-ukrajinskog sukoba koji je izazvao veliku nestašicu zlata usled prevelike potražnje za istim, koje je postalo investiciona destinacija broj jedan za većinu ljudi.

Opšte je poznato, da je zlato najotporniji imovinski oblik na razne vrste društveno ekonomskih poremećaja.

Svaka neizvesnost gradjane i investitore usmerava prema najsigurnijim investicionim kategorijama. Zlato se u takvim situacijama pokazalo kao neprikosnoveni i solidarni partner. Zlato najviše vredi u neizvesnim vremenima. Zlato može biti uvek uz nas, mozemo ga nositi u slucaju potrebe i možemo ga odmah unovciti. Ukoliko se ratni sukob ne zaustavi, vrednost zlata nastavice sa progresivnim kretanjem. Rast vrednosti zlata, dodatno ce povećati tražnju za najvrednijim plemenitim metalom, što bi moglo u bliskoj buducnosti generisati jos jednu novu nestašicu na globalnom nivou. Nestašice najcesce zahvate zemlje iz okruzenja gde se dešava ratni sukob, zatim se prošire na ceo svet. To je zbog toga, što svaki ratni sukob nosi sa sobom veliki strah, neizvesnost i generiše veliku inflaciju. Uspesna antiinflatorna politika svih građana, obuhvata optimizaciju imovinskog portfolia gde zlato zauzima prioritetnu poziciju.

Zlato u koje se ulaže naziva se investicilno zlato i isto poseduje najvisu čistoću 999,9 koja se može dobiti u visokopreciznoj industriji plemenitih metala. Najpoznatiji proizvođači investicionog zlata smešteni su u Svajcarskoj konfederaciji. Medju njima izdvajaju se dve poslovne grupacije Heraeus-Argor Heraeus i Valcambi suisse.

Proizvodi iz navedenih kovnica plemenitih metala priznati su bez dodatnih provera u celom svetu i kao takvi uživaju najveće poverenje na svetskom tržištu plemenitih metala.

Sve informacije o kretanju vrednosti zlata u godinama iza nas možete saznati OVDE.

Informacije o aktuelnim cenama zlata možete saznati OVDE.

Informacije o tome da li se može pogrešiti ulaganjem u zlato možete videti OVDE.

Informacije gde možete kupiti zlato možete saznati OVDE.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja