OVU ZEMLJU NE NAPUŠTAM, UČIM VREDNO, VEĆ SAM DAO NEKOLIKO KOLOKVIJUMA: Vučić otkrio svoje planove za budućnost!
Foto: Kurir/Silvija Slamnig

Predsednik Srbije jutros se obratio javnosti iz zgrade Predsedništva

OVU ZEMLJU NE NAPUŠTAM, UČIM VREDNO, VEĆ SAM DAO NEKOLIKO KOLOKVIJUMA: Vučić otkrio svoje planove za budućnost!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti danas iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu govoreći o nekoliko strateških tema, pre svega vakcinama i borbi protiv kovida, zatim Kosmetu, ekonomiji, borbi protiv organizovanog kriminala u Srbiji...

Odgovarajući na novinarska pitanja u drugom delu konferencije, nehotice je izneo i svoje planove za budućnost rekavši sledeće:

- Ovu zemlju ne napuštam! Učim vredno kad god mi to obaveze dozvoljavaju, već sam dao nekoliko kolokvijuma tamo na Višoj trenerskoj - rekao je danas predsednik Srbije.

Žale se da su progonjeni, u stvari oni progone sve druge

Vučić je izjavio i da je 2012. postojala samo jedna televizija koja nije bila u rukama vlasti - treći kanal KCN, koji je bio pod rednim brojem 743, dok su danas na 55 odsto televizora u Srbiji pod brojem jedan i dva kanali koji 24 sata vode kampanju protiv predsednika države i vlade. On je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi to što ga je novinar Ljubodrag Stojadinović optužio da želi da pogasi sve medije u Srbiji. Vučić je istakao da je to ne samo netačno, već i besmisleno. Predsednik ističe da su 2012. sve televizije i novine bile u rukama vlasti i da, za razliku od danas, nije mogla da se čuje opozicija i neko drugačije mišljenje. Zapitao je da li to postoji u bilo kojoj drugoj zemlji da su pod rednim brojevima jedan i dva televizije koje vode stalnu kampanju protiv vlasti.

"Sada su kupili pet radio stanica, kontrolišu kompletan medija-bajing u Srbiji sa desetinama miliona evra na godišnjem nivou i kontrolišu sve u Srbiji, ali im opet ne ide, jer nemaju politiku". To su ti mediji, dodaje, koji tvrde, kako se njegov brat Andrej čuo sa vlasnikom Jovanjice i Veljom Belivukom iako ih nikad u životu nije ni video ni čuo.

Dok je predsednik govorio čule su se šire sa protesta ispred Predsedništva Srbije, a on je prokomentarisao da se tako čuje svaki dan. "Suština je u tome da se mnogo toga promenilo i zato ono što je nekada bio liberalni svet, postao je svet progonitelja, oni koji kukukaju da su progonjeni daju sebi za pravo da progone sve drugo, a zašto onda uživaju u cenzuri i raduju se kada neko skine Trampa iz živog prenosa i kada ga skinu sa tvitera?", naveo je Vučić.

Istakao je da je suština u tome da nekome smeta što je Srbja najbolja u Evropi po stopi rasta, zatim što je među najboljima u borbi sa kovidom u Evropi, u privlačenju stranih investicija, da i dalje uspeva da sačuva mir i snaži svoju vojsku i policiju, realizuje uspešnije infrastrukturne projekte i slično.

Dodaje da se ništa nije ispostavilo kao tačno od svega što su govorili za njegovu porodicu. "Čuo sam da jedan govori kako su našli neke ljude Belivuka i Stankovića povezane za mojim bratom, nemojte da lažete! Znam ja ko je to radio i čije su telefone našli, znam ko je to radio, a vi ne znate i nemojte da izmišljate", poručio je Vučić.

"Znamo da smo manjina, ali mi smo lepi i pametni, idemo po stranim ambasadama. Pošto smo uzeli tih 700 miliona evra, mi smo mnogo pametni, a oni nisu. Imaju mnogo novca da potroše da bi uzeli ddoatnmih 700 miliona evra i sebi daju za pravo da svako resenje koje donesu mora da bude rušenje vlasti i njihov dolazak na vlast. A to vam govore najnepismeniji koji sebe predstavljaju kao vrhunske intelektualce", primetio je Vučić.

O kontradiktornim izjavama da je izdajnik, i da će izdati KiM, a sa druge strane da je etnički isključiv i da vodi računa isključivo o Srbima, Vučić je rekao da kada se takvi obraćaju narodu onda pričaju "Vučić je izdajnik", a kada odu u nečiju ambasadu, onda kažu, "E, mi to pričamo zbog ljudi, mi bismo sve dali, a Vučić neće ništa, zato treba da ga srusimo".

"Mislite da mi to ne znamo, da je to za nas tajna, stranci nam sve to oficijelno kazu, a ne po kaficima i hotelskim sobama", rekao je Vučić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track