MILION DOLARA U ŠTEKU BI IM OVDE POTRAJALO MANJE OD 10 LETA: Penzionerima se štednja ne isplati? Evo šta ih najviše košta
Foto: Steve Smith / Alamy / Alamy / Profimedia

MILION DOLARA U ŠTEKU BI IM OVDE POTRAJALO MANJE OD 10 LETA: Penzionerima se štednja ne isplati? Evo šta ih najviše košta

Penzioner -

Kada se kaže da je neko za penziju uštedao milion dolara mnogi pomisle da je to lepa cifra za dugovećan život u starosti. Međutim, stvarnost u Americi je mnogo surovija.

U studiji, koju je objavio sajt za lične finansije GoBankingRates, izvršena je procena koliko bi penzioneri mogli živeti u raznim državama Amerike sa milion dolara ušteđevine.

Penzioneri sa milion dolara ušteđevine u Americi, kada im se obraćunaju životni troškovi, mogli bi na Havajima živeti samo devet godina, sedam meseci i 25 dana.

U Kaliforniji milion dolara ušteđevine bi potrošili za otprilike 12 godina, osam meseci i pet dana nakon što se saberu niz uobičajenih godišnjih troškova u Kaliforniji. Za namirnice 5.387 dolara, 22.530 dolara za stanovanje, 5.202 dolara za komunalije, 6.283 dolara za prevoz i 8.226 dolara za zdravstvenu zaštitu, što ukupno iznosi skoro 80.000 dolara godišnje, prenosi sajt 'msn.com'.

novac, novac u rukama, dolari
foto: Shutterstock

U Njujorku milion dolara ušteđevine penzioneri bi potrošili za 13 godina, osam meseci i jedan dan. Distrikt Kolumbija prošao je gore, sa očekivanim da će novac trajati samo 11 godina, deset meseci i 25 dana, što je sličan broj kao u Masačusetsu. U Teksasu penzioneri bi mogli živeti 18 godina sedam meseci i sedam dana sa tolikom ušteđevinom.

U jugoistočnim državama kao što su Tenesi, Džordžija, Alabama, Misisipi, Karolina i Florida taj iznos bi trajao najmanje 17 godina, a neke od ovih država se približavaju 20 godina, prenosi sajt 'foxbusiness.com'.

Isto važi i za Srednji zapad, sa državama poput Ajove, Arkanzasa, Misurija, Kanzasa, Nebraske, Ilinoisa i Indijane.

Penzioneri u Zapadnoj Virdžiniji bi najduže živeli od ušteđevine od milion dolara i to 20 godina, tri meseca i 19 dana, prenosi sajt 'nypost.com'.

biznis.kurir.rs/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track