Slušaj vest

Ako uzmemo u obzir da najveći broj zaposlenih doručkuje „na brzinu“ pre nego što krenu na posao ili na putu do posla, obrok kojim se započinje dan možemo da svrstamo u tri kategorije – doručak kod kuće koji se sprema pre izlaska, pekara ili usputno rešenje na putu do posla i ređa varijanta – doručak u restoranu.

Koliko zapravo košta doručak u Beogradu u nekom od restorana?

Ako imate vremena i finansijskih sredstava koje biste odvojili za doručak, čak i krajnje jednostavni obroci neće vas koštati manje od 500 dinara.

Evo primera jela koja se nude za doručak u restoranima u Beogradu (cene su slične u većini restorana bez obzira na lokaciju Novi Beograd, centar ili širi centar, ponuda varira, kao i njihove cene)

Cene obroka u restoranima

Omlet sa šunkom – 550 dinara

Klub sendvič – 715 dinara

Popara – 460 dinara

Cicvara – 460 dinara

Lux doručak (obično je njeguški pršut i kajmak prisutan) – 720 dinara

Komplet doručak za dve osobe koji uključuje gibanicu, čvarke, pečenicu, kajmak, paradajz, krastavac, ljutu papriku, proju, jogurt – 2.900 dinara

Gibanica i jogurt – 700 dinara

Prženice – 520 dinara

Uštipci (uglavnom je u pitanju prženo testo sa ajvarom ili džemom) 550 dinara

Sendvič sa pršutom (paradajz, rukola, mocarela) – 600 dinara

Ovsena kaša sa voćem – 520 dinara

Viršle sa jajima – 550 dinara

Kajgana i domaći sir – 450 dinara

Ako vam cene deluju visoke, one mogu biti još veće, naročito u restoranima u određenim naseljima na Novom Beogradu ili u Beogradu na vodi, gde doručak neretko prelazi 1.000 dinara za tost i avokado.

BiznisKurir/Nova S