BRČKANJE UPOLA JEFTINIJE NEGO U GRČKOJ I CRNOJ GORI: Turisti se pomamili na ovo more - Cene nikad pristupačnije!
Foto: Shutterstock, Ilustracija

BRČKANJE UPOLA JEFTINIJE NEGO U GRČKOJ I CRNOJ GORI: Turisti se pomamili na ovo more - Cene nikad pristupačnije!

Novčanik -

Iako ne može da se poredi sa prelepim Jadranom, smeštajni kapaciteti i povoljene cene privlače sve više turista u Bugarsku.

Turisti iz Srbije kao svoju letnju destinaciju, uglavnom, biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, međutim, ove godine zabeležen je porast interesovanja za letovanjem u Bugarskoj zbog povoljnih cena aranžmana.

Tako, na primer, ono što u Bugarskoj košta oko 300 evra, u Crnoj Gori je duplo skuplje, dok je u Hrvatskoj čak tri puta veća cena za isti aranžman.

- Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima izuzetno dobar odnos cene i kvaliteta, i to se prepoznaje na našem tržištu. Mi imamo jedan veliki broj putnika, pre svega iz istočne, jugoistočne Srbije, koji tamo letuju -izjavio je Aleksandar Seničić za TV Prva i dodao da je sa završetkom auto-puta do Dimitrovgrada sve dobro povezano i znatno olakšano za putovanje.

nutricionista, plaža, ishrana na plaži
foto: Shuterstock

Iako turisti koji su već posetili Bugarsku, tvrde da kupanje u Crnom moru ne može da se poredi sa Jadranom ili Egejem, kvalitet smeštajnih kapaciteta i usluga na neki način nadoknađuju taj nedostatak.

Hrvatska je apsolutno najskuplja, kad govorimo i o hotelskom i o privatnom smeštaju. Grčka i Crna Gora se negde prate, da tako kažemo, kad je reč o našem tržištu. Apartmanski smeštaj je na sličnom nivou.

Ove godine letnji aranžmani su znatno skuplji nego prethodnih godina, jedan od glavnih razloga jeste velika inflacija.

Suncobran, plaža
foto: Shutterstock

- Odmor u Grčkoj je poskupeo negde između deset i 15 odsto, kada govorimo o apartmanima, dakle to je negde očekivano u odnosu na inflaciju, dok u Hrvatskoj imamo poskupljenja koje idu i preko 25 odsto. Sve zavisi šta se posmatra, ali gledamo sada istu kategoriju privatnog smeštaja. Kada je reč o hotelima, vrlo je slična situacija - izjavio je Seničić za TV Prva.

BiznisKurir/Mondo.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track