DALI 60 EVRA ZA DVE KAFE I DVE FLAŠICE VODE: Vlasnik lokala ovako opravdao cene
Foto: Shutterstock

DALI 60 EVRA ZA DVE KAFE I DVE FLAŠICE VODE: Vlasnik lokala ovako opravdao cene

Novčanik -

Ovo leto ostaće jedno od najskupljih u istoriji, nakon niza skandala oko podizanja cena u kafićima i restoranima, koji su podjednako pogodili strane turiste, ali i same Italijane.

Naime, jednom paru je naplaćeno 60 evra za dve kafe i dve male flašice vode u hotelu na Sardiniji, iako je vlasnik rekao za CNN da su cene jasno navedene i naplata se uglavnom odnosi na pogled na skupe jahte u obližnjoj luci.

Turistima su naplaćivali i 2 evra za doplatu – prazno! – tanjir u blizini Portofina u severnoj Italiji, i 10 centi za kakao na kapućinu u kafe baru na jezeru Komo. Italijanski kafići retko koriste kakao na kapućinu, pa su zbog toga opravdali naplatu.

Cene u turističkim oblastima u Italiji porasle su za 130 odsto.

Podsetimo, turisti su ostali zatečeni u jednom restoranu Palermu na Siciliji kada su im naplatili 20 evra za sečenje rođendanske torte.

Da, dobro ste pročitalli: nije cena cele torte bila 20 evra, nego je restoran toliko naplatio samo da iseče tortu kupljenu na drugom mestu na 20 komada.

Ogorčeni gosti kojima je naplaćeno sečenje torte potrošili su, naime, 124 evra na picu u spomenutom restoranu, ali doneli su svoju tortu za proslavu rođendana. Kad su na računu primetili stavku "20 x servizio torta" i zaključili da su im izračunali pozamašnu cenu za uslugu sečenja torte za svih 20 komada, naprosto su bili zatečeni. Oglasili su se na društvenim mrežama i podelili račun koji je izazvao njihovu ljutnju, piše Jutranji list.

(Kurir.rs/CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track