"NIKAKO NIJE TOLIKO PREMIUM I NIKADA NEĆE NI BITI": Mladić sa prijateljima strancima došao na Krk, pa ZAŽALIO zbog cena i usluge
Foto: Shutterstock, Ilustracija

ostao u šoku

"NIKAKO NIJE TOLIKO PREMIUM I NIKADA NEĆE NI BITI": Mladić sa prijateljima strancima došao na Krk, pa ZAŽALIO zbog cena i usluge

Novčanik -

Mladić koji je rešio da provede godišnji odmor na poznatom jadranskom letovalištu sa prijateljima ostao je u šoku cenama suncobrana i ležaljki, navodeći za medije kako je za cenu parkinga koji je platio na Krku, mogao da letuje u Grčkoj.

Pre osam godina otišao je iz Hrvatske i ipak se odlučio za letovanje na Jadranu. Kaže, nikad više, pa uspoređuje cene i primećuje da isti dezodoranas u Hrvatskoj košta 5 evra, u Nemačkoj od dva do tri evra. Samo za parking je platio 'kao letovanje u Grčkoj', a imao je što za reći i o tuševima za plažu, WC-u, restoranima...

"Do sada smo bili u Turskoj, Grčkoj, Italiji i Španiji i ove godine je bio red na Hrvatsku pošto sam ja jedini Hrvat u grupi. Odlučili smo se za ostrvo Krk jer je aerodrom na samom ostrvu i rent a car je bilo jednostavno za organizovanje. Prvi utisak je bio odličan, rent a car i apartman nedaleko od mesta Krk je bio izvrstan!", rekao je na početku svoje ispovesti Hrvat koji se sa gorkim ukusom u ustima vratio sa odmora.

Krk
foto: Shutterstock, Ilustracija

Drugi dan usledio "pakao"

Kako je rekao, odatle je sve krenulo nizbrdo.

"Tu je bio i vrhunac našeg letovanja. Sve što sledi je bilo nizbrdo i gore od goreg. Super market bio je prva stanica nakon apartmana, da se kupe osnovne potrepštine. Cene su nas neugodno iznenadile. Za dezodorans više od 5 evra je jednostavno smešno. Isti brend i pakovanje u Nemačkoj je dva do tri evra, a u Belgiji 1.7 evro", otkrio je on.

Nastavlja da je flašica vode dva evra te navodi da bi to trebalo biti najviše jedan evro.

"Prva iskustva plaže su bila ravno horor filmu. Vela plaža, Baška, Krk. Cena nekvalitetnih ležaljki i slamnatog suncobrana koji se raspada i u koji udarite glavom svaki puta kada ustajete je 25 evra i to za par od dve ležaljke i takozvanog suncobrana. Ali to je bio samo početak nedelje jer smo se šokirali kada smo na isto mesto došli četiri dana kasnije i to u petak, a isti komplet koštao je 30 evra", šokirano prepričava on za hrvatski portal "Danas.hr"

Krk
foto: Shutterstock, Ilustracija

Svaka usluga na plaži se plaća

Kako je rekao, usluge na plaži nema.

"E, toga nema. Ko je video da plati 30 evra za ležanje na plaži pa da vas još neko usluži pićem? Lepo ustanite i prošetajte do obližnjeg restorana ili cafe bara i sami kupite i donesite piće, ali nemojte zaboraviti neku obuću staviti jer nema peska nigde, samo oštro kamenje", priča on.

Kako je rekao, sve se plaća navodno u kešu, navodeći da je razlog tome što nema nigde vajfaja na plaži, što je normalno na drugim plažama u turističkim zemljama.

"Jer to valjda šteti endemskim vrstama ili nešto tako. To je bio naš zaključak, pa onda ni POS terminal za kartice ne radi na plaže", zaključuje.

Dobro je primetio da se nakon slane vode valja i isprati malo od soli.

"Može i to jer su tuševi instalirani na plaži, ali samo rade na kovanice od 50 centi i to 30 sekundi! Neki i manje, ovisi kako koji tuš broji sekunde. Ja sam za 50 centi uspio skvasiti malo ruke i ramena", govori on.

Šta ako morate na toalet? Ovaj gost otkriva da može. "Ali samo za 50 centi u automat, zatim pritisnete dugme i vrata zazuje kao zatvorske ćelije i onda možete unutra", iznosi svoje životopisno iskustvo.

"Dosađivanje sa krofnama i kukuruzom"

Primijetio je usput da je more u od 25. juna bilo ledeno, ali dodaje jasno da to nema veze s cenama koje su oni doživeli.

"Ležanje na plaži i prženje na suncu nije neometano jer mir nije uključen u tih 30 evra, svakih 20-ak minuta neko vas pita želite li krofne, kukuruz, izlet brodom ili semenke. Baš nekako, nostalgično, kao u bivšoj Jugi 79'-te. Cene u restoranima koji hoće tobože biti fensi i visoke klase, a imaju užasnu poslugu i zarđale stolove su ravne onima na aerodromu u Frankfurtu ili centru Amsterdama. Iduće godine cene iz Osla se sele u Bašku - pretpostavljam", dodaje on.

A tu je onda i parking i opet cene...

"Za novce koje smo dali u 6 dana, mogli smo platiti letovanje u Grčkoj, verovatno. Za dan prosek je 15 evra. Naravno, sve samo keš, nigde nema kartica. Postoji aplikacija za mobilni telefon, ali samo za Krk i Bašku jer, ako odete u Punat i platite parking tom aplikacijom, dobiće te kaznu baš kao i mi jer to je drugo mesto i oni imaju svoj parking sistem, a to je naravno samo keš novac. Sve u svemu, naša grupa sastavljena od grčke, američke, turske i hrvatske nacionalnosti odlučila je da nikada više ne doće u Hrvatsku na letovanje, jer za te novce se dobije premium usluga na plaži, besplatne ležaljke uz minimalnu konzumaciju pića i besplatne tuševe negdje dalje u drugoj turističkoj zemlji", navodi on.

Za more ipak kaže da "nema govora" - da je stvarno bistro i čisto more, ali da se isto dobije i u drugim državama. "Hrvatska nikako nije toliko premium i nikada neće ni biti", završava svoju ogorčenu priču.

Kurir.rs/Danas.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track