NISU MOGLI DA NAĐU SVEŠTENIKA, PA DAJU CRKVU NA DOBOŠ: Ima 500 kvadrata, veliko imanje - Cena za ovoliki kompleks prava sitnica
Foto: Profimedia

NISU MOGLI DA NAĐU SVEŠTENIKA, PA DAJU CRKVU NA DOBOŠ: Ima 500 kvadrata, veliko imanje - Cena za ovoliki kompleks prava sitnica

Nekretnine -

Aukcijska kuća Sahšiš Grundstuksauktionen AG iz Drezdena ima jedinstven artikal na prodaju, koji će biti dostupan 30. avgusta. U Saksoniji-Anhaltu prodaje se neogotička crkva iz 19. veka i propratni parohijski dom, samo 800 metara od pijace malog grad Hetšted koji ima 14.700 stanovnika u podnožju planine Harc.

U ponudi aukcijske kuće je ukupno 112 objekata, ali nijedan nije tako lep kao crkva od 500 kvadratnih metara sa šiljatim lučnim prozorima čija je početna cena 149 hiljada evra. Međutim, imanje, sa ukupno skoro 5.000 kvadratnih metara zemljišta na padini brda, je zaštićena građevina.

Nemačka, sneg
foto: Shutterstock

Nakon što je crkva imala problema sa pronalaženjem sveštenika, njena namena je promenjena u sekularnu 2020. godine te ona više nije osveštan verski objekat. U toku prenamene crkve svetinje su uznemirene te oltar više nije u crkvi, ali je priprata i dalje dobro očuvana.

Međutim, i pored sveukupnog dobrog stanja kako piše u opisu kataloga, postoji izvesna potreba za modernizacijom. Neki komadi originalnog nameštaja se čak i dalje nalaze u parohijskom domu.

Problem grejanja bi bio prvi koji bi valjalo rešiti, ali parohijski dom ima centralno grejanje na gas.

Osim svoje rajske lokacije na vrhu brda, Sankt Maria je odlično povezana sa ostatkom grada - do prodavnice, škole i lekarske ordinacije se može stići peške, piše Bild.

biznis.kurir.rs/Bild

Bonus video:

04:19

UBRZALI SMO POSTUPAK SKLANJANJA SPLAVOVA, SA SAVE SKLANJAMO VIŠE OD 70! Stojčić tvrdi: Za mesec dana ide poslednja licitacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja