ZBOG OVOG PROPUSTA ĆE VAM SIGURNO ODBITI ZAHTEV ZA LEGALIZACIJU KUĆE: Uzeće vam nekoliko 'zelenih', ali bez njega sve pada u vodu!
Foto: Thinkstock

ZBOG OVOG PROPUSTA ĆE VAM SIGURNO ODBITI ZAHTEV ZA LEGALIZACIJU KUĆE: Uzeće vam nekoliko 'zelenih', ali bez njega sve pada u vodu!

Nekretnine -

Za legalizaciju kuće nije dovoljan samo geometar, u čemu mnogi greše kada žele da srede ove papire, a onda ih vrate zbog jednog propusta.

Geometar Radovan često objavljuje snimke na svom TikTok nalogu i tamo objašnjava sve pojedinosti koje je potrebno da znate pre nego što krenete da gradite objekte.

- Pre par dana me je zvao klijent koji želi da legalizuje kuću. Odmah sam otvorio predmet na E-šalteru i kada sam dobio podatke za parcelu i objekte otišao sam sve to da premerim. Moj zadatak je da snimim sve objekte koji su predmet legalizacije. Nakon toga, sve to treba da iscrtam i spakujem elaborat, koji dajem klijentu, a on ga nosi u urbanizam i podnosi zahtev za ozakonjenje - objašnjava on.

gradilište, građevina, inženjer, 0340721065, arhitekta
foto: Profimedia

Ali, kako navodi, to nije dovoljno, i i tome je glavna caka.

- Da bi stranka podnela zahtev za legalizaciju, mora da priloži projekat zatečenog stanja, koji radi arhitekta. U slučaju da razmišljate o legalizaciji, računajte na to da će i arhitekta da vam uzme koju zelenu - zaključuje Radovan.

@geometrija.rs Ako planiraš da legalizuješ kuću, pored angažovanja geometra, treba ti još neko 😃 #geometar #geometrija #geodezija #legalizacija ♬ original sound - Geometar Radovan Šimun

BiznisKurir/TikTok

Bonus video:

04:02

DA LI ĆE SE POREZ OBRAČUNAVATI RETROAKTIVNO? Iz sekretarijata za javne prihode tvrde da će LEGALIZACIJA BITI OLAKŠANA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track