SNEŽANA HOBI PRETVORILA U USPEŠAN POSAO: Počela na maminoj mašini, a sad pravi unikatne proizvode
Foto: screenshot RTS

SNEŽANA HOBI PRETVORILA U USPEŠAN POSAO: Počela na maminoj mašini, a sad pravi unikatne proizvode

Moj biznis -

Kragujevčanka Snežana Kocanović lansirala je modni brend, kreirajući unikatnu i jedinstvenu garderobu, najpre za svoju stariju ćerku, a onda je ljubav prema stvaranju i svoj hobi razvila u uspešan posao. Mlada preduzetnica je u tome uspela zahvaljujući donaciji Evropske unije preko programa EU PRO.

Nakon porodiljskog bolovanja, pre sedam godina Snežana je ostala je bez posla u zdravstvu. Svoj put uspešne preduzetnice započinje na maminoj šivaćoj mašini, a zatim na kredit kupuje još jednu čime proširuje svoj asortiman unikatnih peškira, bade-mantila i trenerki. Njen mali biznis prerasta u ozbiljnu proizvodnju 2019. godine, kada konkuriše i dobija bespovratna sredstva Evropske unije.

Snežana Kocanović
foto: screenshot RTS

"Priča se sada uozbiljila, imamo i ozbiljnije kupce,imamo i hotelski program i kao novi proizvod šijemo posteljinu", kaže Snežana Kocanović, preduzetnica.

U junu usledio je poziv iz EU da se kao jedna od najuspešnijih preduzetnica projekta nađe na bilbordima svih gradova u Srbiji.

"To je bila jako velika čast jer su oni prepoznali moj trud, rad i kvalitet. Ispoštovala sam sve u garantnom roku, zaposlila sam radnicu, firma napreduje", kaže Snežana.

Mama je osmogodišnje Helene i dvogodišnje Ivone koje sa zadovoljstvom nose garderobu koju im ona šije - a vole i da pomognu.

Snežana Kocanović
foto: screenshot RTS

"Ja ću da završim školu i fakultet, ali ću uvek da pomažem mami, moj hobi će uvek biti šivenje", kaže Helena.

U međuvremenu, Snežana je imala ponudu da ponovo bude medicinska sestra, ali to nije prihvatila.

"Nikada se ne bih vratila zdravstu, ostaću u preduzetničkim vodama u šivenju, vezu, i preporučila bih svima da se osmele da uplove u te vode jer vi kada radite nešto od srca i za sebe svakako se trud vidi", kaže Snežana.

U planu ima da proširi broj zaposlenih. A kako je u sklopu projekta obavezni deo i društveno odgovorna aktivnost preduzeća, Snežana donira kragujevačkim obdaništima, peškire sa logom vrtića.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

01:30

OVAKO ĆETE IMATI VEĆA PRIMANJA I LIČNU SLOBODU Ekonomista otkrio PRAVILA za privatan biznis: Prvo, radićete duže od 8 sati

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track