Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o investicionom rejtingu koji je naša zemlja dobila, rekao je da je to rezultat rada u prethodnim godinama, kao i da je to izuzetno dobra vest za građane.

"Toliko je dobra vest da svi oni drugi koji iščekuju loše vesti su ućutali. Šta je to što donosi ljudima u Srbiji. Pre svega, jednu jasnu poruku mladima u našoj zemlji, da ostanu ovde i da poštenim i teškim radom mogu nešto da postignu. To znači da postajemo privlačnija zemlja. Već sutra ćemo videti na tržištu kapitala prve efekte", rekao je Vučić gostujući u emisiji "Hit tvit".

Predsednik Vučić istakao je da Srbija jedina u regionu ima investicioni rejting.

"Mogli ste da vidite neverovatno glasno ćutanje u našem okruženju... Turska je imala rejting od zemalja kandidata 2012, ali ga je u međuvremenu izgubila. Srbija je danas jedina zemlja kandidat za EU koja ima kreditni rejting. To je dokaz da su javne finansije sigurne i stabilne, to će za naše kompanije biti neuporedivo povoljnije i to je signal za ceo svet u kakvoj se situaciji Srbija nalazi. Da će zaduživanje na tržištu kapitala će biti povoljnije. Moraćemo još mnogo da radimo i napredujemo i dalje poboljšavamo naš rejting ali ovo je jedan čudesan rezultat", dodao je predsednik.

Screenshot 2024-10-06 213136.jpg
Printskrin Pink TV 

On je dodao da nam je 2012. smanjen kreditni rejting upravo zbog svega što su radili od 2008. do 2012.

"Posle toga smo 4 stepenika rasli dovde, znate li koliko su teški ti stepenici? Sad kad pogledate, pre 10 godina, kada su i otac i majka moji bili protiv onoga što sam radio ma koliko ih uveravao da je to za dobrobit Srbije, kada smo morali da smanjimo deo penzija i plata u javnom sektoru, da bismo danas došli do toga da su najviše plate u regionu. Ispred nas su bili i Crna Gora od koje imamo 50 odsto veće plate, i Bosna i Hercegovina. Kada vodite tako jasnu i dobru fiskalnu politiku, dug i težak razgovor ministar finansija, Vučević i ja, morao sam da im pomognem da skinemo 3,5 milijarde evra želja naših ministara. Morao sam ja to sve da skrešem".

Pokazalo se da je politika rada i marljivosti, kao i teških odluka, ona koja se uvek isplati, istakao je Vučić.