TURIZAM SRBIJE ZABLISTAO U SRPSKOJ KUĆI U PARIZU: Prisutni upoznati sa turističkim proizvodima prednostima putovanja u Srbiju
Foto: 16:9 studio

TURIZAM SRBIJE ZABLISTAO U SRPSKOJ KUĆI U PARIZU: Prisutni upoznati sa turističkim proizvodima prednostima putovanja u Srbiju

InfoBiz -

Turistička organizacija Srbije je 1. avgusta 2024. godine u Srpskoj kući u Parizu organizovala promotivni događaj na kojem je odabranoj publici predstavila turističku ponudu naše zemlje, upoznala prisutne sa najznačajnijim turističkim proizvodima i istakla prednosti putovanja u Srbiju. Gostima su kroz prezentaciju takođe predstavljeni noviteti u turističkoj ponudi Srbije i prikazani najnoviji promotivni video materijali.

Događaj je privukao veliki broj predstavnika najznačajnijih francuskih medija i turističke privrede, koji su uživali u prezentaciji i bogatom programu.

Kao domaćin događaja, pristutnima se obratila mr Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, istakla važnost Srpske kuće u Parizu u kojoj Srbija tokom Olimpijskih igara predstavlja svoje privredne, turističke i kulturne potencijale i pozvala prisutne da posete Srbiju i upoznaju njene lepote.

Srpska kuća u Parizu
foto: 16:9 studio

- Velika nam je čast i zadovoljstvo da vam večeras u Parizu, koji je u ovom trenutku centar sveta i u kome se 113 srpskih sportista takmiči za osvajanje medalja, predstavimo Srbiju i upoznamo vas sa bogatom turističkom i enogastronomskom ponudom naše zemlje. Odlična saobraćajna povezanost, zajedno sa raznolikom i zanimljivom turističkom ponudom i značajnim unapređenjem turističke infrastrukture, podigli su atraktivnost Srbije kao turističke destinacije na inostranim tržištima i dovele do stalnog rasta broja stranih turista. Plan nam je da dalje jačamo intenzitet promotivnih aktivnosti u Francuskoj i povećamo broj francuskih turista u našoj zemlji, koja zaista ima da ponudi mnogo toga što privlači putnike sa ovog tržišta, pre svega bogato kulturno-istorijsko nasleđe, prirodna bogatstva u kojima se može provoditi aktivan odmor, kao i kvalitetna vina i gastronomiju - rekla je Labović.

Ambasadorka Republike Srbije u Parizu, Ana Hrustanović, obratila se prisutnima i posebno istakla:

- Činjenica da se ovoliko profesionalaca odazvalo pozivu, na ovakvom mestu, dodatno me uverava da će saradnja između Srbije i Francuske i na ovaj način biti unapređena.

Naša zemlja, u kojoj leže koreni evropske civilizacije, treba i mora da postane neodvojiv deo turističke ponude svake kulturno-istorijski ostvarene zemlje, što Francuska sasvim sigurno jeste. Deluje mi da Koreni, koji su i ideja vodilja Srpske kuće u Parizu, počinju snažno da utiču na pojačanu vidljivost kompletne turističke ponude Srbije i jako mi je drago zbog toga“.

Srpska kuća u Parizu
foto: 16:9 studio

Dr Dušan Borovčanin, direktor preduzeća EXPO 2027, predstavio je najvažniji međunarodni događaj za koji se Srbija priprema:

- Naša zemlja oduvek je bila prepoznatljiva kao izvrstan domaćin i velika nam je čast što ćemo 2027. godine biti u prilici da našu gostoljubivost pokažemo celom svetu pod kapom Specijalizovane izložbe EXPO 2027 Beograd. Iako se EXPO po prvi put dešava u našoj zemlji, ali i regionu Zapadnog Balkana, Srbija ima više od 130 godina iskustva učešća na EXPO izložbama, sa zapaženim rezultatima. Radujemo se što će Srbija i Beograd biti u prilici da ugoste više od 3 miliona posetilaca i 120 zemalja učesnica, tokom tri meseca trajanja Specijalizovane izložbe u 2027. godini - rekao je Borovčanin.

Predstavnica Air Serbia ukazala je na mogućnosti dolaska u Srbiju letovima našeg nacionalnog avioprevozioca direktno iz Pariza i Liona.

Nakon završetka zvaničnog dela programa, direktorka Turističke organizacije Srbije pozvala je sve prisutne da se, kroz degustacije tradicionalnih jela i pića koje su pripremili mladi kuvari iz 'Junior Chef's Club', upoznaju sa srpskim specijalitetima i osete autentičan ukus naše zemlje, uz numere koje je za njih izvela naša proslavljena operska diva Nataša Tasić Knežević.

1 / 7 Foto: 16:9 studio

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track