SLIKANJE NA PLAŽI JOJ IZ DŽEPA IZBILO 1.800 €! Ignorisala sve znakove zabrane, raj na zemlji sa kog kradu pesak joj došao glave
Foto: John Keselyak / Alamy / Alamy / Profimedia, Shutterstock

SLIKANJE NA PLAŽI JOJ IZ DŽEPA IZBILO 1.800 €! Ignorisala sve znakove zabrane, raj na zemlji sa kog kradu pesak joj došao glave

InfoBiz -

Influenserka iz Dubaija kažnjena je sa 1.800 evra zbog upada na zabranjenu plažu ružičaste nijanse na Sardiniji pre nego što je na društvenim mrežama podelila seriju video-snimaka i fotografija.

Žena je u gumenom čamcu stigla na obalu Spađa Rosa, plaže poznate po svom ružičastom pesku na malom ostrvu Budeli, navodno ignorišući sve znakove zabrane, prema izveštajima italijanske štampe.

Turistima je od 1990-ih zabranjeno šetanje plažom, sa koje se često krade pesak, i kupanje u moru, ali mogu da posete ostrvo tokom dana čamcem i dozvoljeno im je da šetaju stazom iza plaže.

Roming, Plaža, Mobilni
foto: Shutterstock

Žena, brazilskog porekla koja živi u Dubaiju, postavila je sadržaj na svom Instagram profilu, gde ima više od 35.000 pratilaca. U jednom od klipova, ona ostavlje svoje otiske hodajući na pesku uz melodiju 'La Vie en rose', koju izvodi Edit Piaf u pozadini.

Pronalazak influenserke

Prekršaj, koji se navodno dogodio pre nekoliko dana, izazvao je ogorčenje među ljudima na Sardiniji, što je navelo službenike obalske straže za arhipelag La Madalena da dalje istraže.

Žena, More, Plaža, Kupaći
foto: Thinkstock, Shutterstock

Ubrzo su ušli u trag ženi iz Dubaija i obavestili je o novčanoj kazni od 1.800 evra, od čega je 300 evra za kršenje zabrane i 1.500 evra za dolazak brodom koji nije imao dozvolu za pristup plaži. Žena je iznajmila gumeni čamac, a vlasnik kompanije za iznajmljivanje nije znao da planira da otplovi do ostrva.

Budeli je nenaseljen, iako je više od 30 godina u njemu živeo jedan stanovnik, Mauro Morandi. Morandi, koga su neki uporedili sa Robinzonom Krusoom, mogao je da ostane nakon što je neformalno postao čuvar ostrva, ali je 2021. godine, sada 84-godišnjak, bio primoran da ode zbog vlasti koje upravlja nacionalnim parkom La Madalena.

bizmis.kurir.rs/Guardian/premeo: R.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja