POZNATA AVIO-KOMPANIJA SMANJUJE BROJ LETOVA DO KRAJA JUNA: Zagreb i Dubrovnik najviše na udaru, evo šta je razlog obustave
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

POZNATA AVIO-KOMPANIJA SMANJUJE BROJ LETOVA DO KRAJA JUNA: Zagreb i Dubrovnik najviše na udaru, evo šta je razlog obustave

InfoBiz -

Croatia Airlines smanjiće broj letova na odabranim rutama do kraja juna, jer se avio-prevoznik i dalje bori sa nedostatkom flote. To će uticati na neke usluge iz Zagreba i Dubrovnika, piše Ex-Yu Aviation News.

Prevoznik će otvoriti letove na svojoj novoj ruti između Zagreba i Tirane 14. juna, kao što je i planirano, ali nakon toga neće obavljati usluge između dva grada do 28. juna, kada namerava obnoviti prvobitno planirane dve nedeljne rotacije.

Od 17. juna letovi između Zagreba i Brisela biće smanjeni sa deset na osam nedeljno, dok će linije za Sarajevo biti smanjene sa 13 na 11.

Split, aerodrom, Croatia Airlines
foto: Profimedia / Jack Hobhouse /Alamy

U istom vremenskom roku Croatia Airlines smanjiće frekvencije iz svog glavnog čvorišta za Dubrovnik, sa 29 na 27 letova nedeljno, za Frankfurt sa 19 na 18, kao i za Cirih sa četrnaest na trinaest nedeljno.

I Mostar i Skoplje takođe će doživeti rezove. Usluge za Mostar biće smanjene sa tri na dve nedeljne rotacije, dok će avioni za makedonsku prestonicu leteti osam puta nedeljno, umesto prvobitno predviđenih devet.

Ukupno će od sredine juna iz zagrebačke mreže biti ukinuto 12 letova nedeljno.

BiznisKurir/Biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja