SRAMOTNE SCENE U POPULARNOM LETOVALIŠTU U HRVATSKOJ Cene skočile sa 15 na 360 evra, snimljeni prizori koje su sve zaprepastili
Foto: Shutterstock

SRAMOTNE SCENE U POPULARNOM LETOVALIŠTU U HRVATSKOJ Cene skočile sa 15 na 360 evra, snimljeni prizori koje su sve zaprepastili

InfoBiz -

Da problemi aerodorm Rijeka nisu slučajnost i posledica “loše konstelacije zvezda” potvrđuju scene kojima smo danas onde svedočili, piše Novi list.

Aerodrom Rijeka je, kako se navodi, novom "epizodom" potvrdio da bi oni koji njime upravljaju mogli biti krivi barem za deo problema i poteškoća, među kojima su prilično skromni poslovni rezultati, uprkos činjenici da se nalazi u božanstvenom okruženju.

Riječki novinari snimili su danas prizore na desetine putnika, mahom privremenih, koji su, zahvaljujući novousvojenoj odluci uprave Aerodroma Rijeka o drastičnom povećanju ulaznica na aerodromsko parkiralište za autobuse i taksi prevoznike, bili primorani da hodaju. od aerodroma do njegovih ulaznih rampi, gde su ih čekali autobusi.

"Odluka uprave aerodroma doneta je bukvalno preko noći, bez najave i sa velikim zakašnjenjem u odnosu na uobičajenu poslovnu praksu naše industrije koja ugovara cene i godinu dana pre nego što se sama usluga izvrši. Poskupljenje, a način u kojoj je najavljeno, ali u razmerama u kojima je utvrđeno, sada je sve nas zateklo u turističkoj privredi, baš kao i vozače autobusa, ali i ostale prevoznike, nije nam preostalo ništa drugo nego da objasnimo gostima da će morati da im se oduže dodatnim uslugama koje ćemo im pružiti tokom krstarenja“, prokomentarisala je za Novi list Katarina Hauptfeld iz turističke agencije.

Kako je Novi list ranije pisao, cene su veće za 100%, 300%, pa čak i 1000%. Tačnije, ulaz autobusa na parking koji prevozi putnike od Aerodroma do odredišta ili obrnuto koštao je prošle godine 15 evra, a ove godine 360 evra.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja