PRAVA CICIJA! ČUVENI KUVAR GASIO ČAK I GREJANJE U RESTORANU: Gostima biftek naplaćivao 1.500 funti, a radnicima oduzimao bakšiš
Foto: Printscreen/Youtube

šokantno

PRAVA CICIJA! ČUVENI KUVAR GASIO ČAK I GREJANJE U RESTORANU: Gostima biftek naplaćivao 1.500 funti, a radnicima oduzimao bakšiš

InfoBiz -

Londonski restoran Nusr-Et Stejkhaus je samo jedan iz globalne imperije šefa Nusreta Gokčea koji je stekao internet slavu po zavodljivom načinu posipanja soli po mesu. Čuveni kuvar između ostalog ima restorane u Turskoj, Grčkoj, SAD.

Prema novoobjavljenim brojevima, Londonski restoran je povećao svoj profit za 44 procenta tokom 2022. godine, prenosi Evronjuz. Podaci pokazuju da je restoran doneo 3,3 miliona funti bruto zarade tokom 2022. godine, za razliku od 2,3 miliona funti bruto zarade tokom 2021. godine.

zlatni Tomahak stek
foto: Printscreen/Youtube

Restoran je otvoren 2021. godine u Kingsbridžu, imućnom delu Londona. Tada je na meniju bio biftek sa pozlatom od jestivog zlata koji je koštao 1.450 funti. Ovo jelo je uklonjeno sa menija prošle godine, ali je ostala baklava od pistaća sa jestivim zlatom čije parče košta 50 funti i biftek od gotovo 700 funti.

Uprkos odličnom profitu, restoran se suočio sa posledicama globalne energetske krize, te je zbog velikih računa odlučeno da se nađe rešenje.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube

OBNOVLJENA LED SVETLA

Obnovljena su LED svetla i izolacija koja "štedi energiju". Uređaj koji spečava da hladan vazduh uđe u prostorije restorana, takozvana "vazdušna zavesa", ograničeno radi.

zlatni Tomahak stek, pozlaćeni biftek, Nusr et Stekaus, Nusr et
foto: Printscreen/Youtube

U cilju poboljšanja energetske efikasnosti centralno grejanje se gasi posle zatvaranja restorana ili tokom radnog vremena ako je potreba za grejanjem manja, prenosi Biznis Insajder.

I pored uspeha londonskog restorana Gokčeov brend trpi udarce. Biznis Insajder je u aprilu prošle godine otkrio da su biši zaposleni u Gokčeovim restoranima naveli da su im napojnice oduzimane. U junu prošle godine, posle tri godine rada, zatvoren je Gokčeov burger restoran na Menhetnu, gde se samo milkšejk sa zlatnim listićima prodavao za 99 dolara.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track