PRODAJE SE ''ZASTAVA'' IZ KRAGUJEVCA: Raspisano javno nadmetanje za mart po početnoj ceni od 68,9 MILIONA RSD, ponuđena i fabrika
Foto: Promo

prodaja iz stečaja

PRODAJE SE ''ZASTAVA'' IZ KRAGUJEVCA: Raspisano javno nadmetanje za mart po početnoj ceni od 68,9 MILIONA RSD, ponuđena i fabrika

InfoBiz -

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) najavila je prvu prodaju iz stečaja Grupe Zastava vozila iz Kragujevca za 5. mart ove godine, a sve to javnim nadmetanjem sa svojom početnom cenom od 68,9 miliona dinara.

Kako se navodi u oglasu, najvažnija imovina stečajnog dužnika su poslovni prostori ostalih industrijskih delatnosti površine 102 kvadratna metra, 18, 212, 84, 176 i 187 kvadratnih metara, zatim zgrada ostalih industrijskih delatnosti, odnosno zgrada fabrike površine 185 kvadrata i 405 metra kvadratna, kao i poslovni prostor za koji nije utvrđena delatnost - kancelarije površine 290 kvadrata koji je u državini stečajnog dužnika i predmet je parničnog postupka pred Privrednim sudom u Kragujevcu.

prodaja, menadžment, izazovi, proces, marketing, saveti, edukacija, posao
foto: Promo

U imovini stečajnog dužnika je i oprema, među kojima je radni sto, klima, fotelja, orman, kvarcna peć, stolica, plakar, čiviluk, mala vitrina i dvosed, zatim zalihe rezervnih delova i kompenenti za vozila po specifikaciji iz prodajne dokumentacije, kao i potraživanja po specifikaciji iz prodajne dokumentacije.

Spisak celokupne imovine stečajnog dužnika, kao i status iste, detaljno je prikazan u Prodajnoj dokumentaciji.

U oglasu je navedeno da se imovina kupuje u viđenom stanju i može se razgledati nakon otkupa prodajne dokumentacije, svakim radnim danom od devet do 16 časova, najkasnije do 23. februara.

papiri, hrpa papira, gomila papira, dokumentacija
foto: Shutterstock

Depozit od oko 27,57 miliona dinara se uplaćuje najkasnije do 29. februara, a javno nadmetanje održaće se 5. marta u 12 časova u Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Beograd, Ulica Terazije 23.

U slučaju da Srbija kao imalac prava preče kupovine u skladu sa Zakonom o kulturnom nasleđu, objavljenim u Službenom glasniku, iskoristi to pravo i prihvati postignutu cenu na javnom nadmetanju, kupoprodajni ugovor će tada biti zaključen sa Republikom Srbijom, a depoziti vraćeni učesnicima javnog nadmetanja.

Grupa Zastava vozila poslovala je kao krovno preduzeće koje se bavilo holding poslovima, odnosno upravljanjem firmama članicama i u stečaju je od 2017. godine.

kurir.rs/blic.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track