DANAS JE POSLEDNJI DAN ZA PRIJAVU NA PROGRAM ''MOJA PRVA PLATA'': Evo kada se zaključuju ugovori i kolika će biti isplata!
Foto: Shutterstock

ističe rok za prijavu

DANAS JE POSLEDNJI DAN ZA PRIJAVU NA PROGRAM ''MOJA PRVA PLATA'': Evo kada se zaključuju ugovori i kolika će biti isplata!

InfoBiz -

Mladi koji su zainteresovani za učešće u programu ''Moja prva plata'' mogu još danas da se prijave za radne pozicije, koje su u ranijim prijavama naveli poslodavci i na kojima će biti osposobljeni za samostalan rad.

Nakon što se završi njihovo prijavljivanje za program ''Moja prva plata'', 7. decembra, odnosno u četvrtak, počinje povezivanje kandidata sa poslodavcima iz javnog i privatnog sektora, koje će trajati sve do 22. decembra.

Er Srbija, moja prva plata
foto: Air Serbia

Kalendar aktivnosti ovog programa je period od 23.do 29. decembra, kada će se objaviti konačne rang liste poslodavaca, sa brojem kandidata koje su izabrali na odobrenim pozicijama, dok je period od 1. do 19. januara rezervisan za zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), poslodavca i kandidata koji je izabran, kao i početak osposobljavanja nezaposlenih.

Samo osposobljavanje tokom programa ''Moja prva plata'' traje devet meseci, i za to vreme mladi, koji su završili srednju školu, imaju pravo na mesečnu novčanu naknadu od 28.000 dinara, a oni sa fakultetskom diplomom 34.000.

Novac im isplaćuje Nacionalna služba za zapošljavanje, a poslodavci mogu mladima da isplate i dodatna sredstva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja