OMV SE OGLASIO POSLE ZATVARANJA NJIHOVE PUMPE KOD LAPOVA: Evo šta kompanije kaže za prestup zbog kog su ih inspektori zapečatili!
Foto: Privatna Arhiva

"po zakonu"

OMV SE OGLASIO POSLE ZATVARANJA NJIHOVE PUMPE KOD LAPOVA: Evo šta kompanije kaže za prestup zbog kog su ih inspektori zapečatili!

InfoBiz -

OMV Srbija oglasila se posle pisanja Kurira da je njihova pumpa "Lapovo" zatvorena od strane inspekcije.

Podsetimo, prema saznanjima Kurira, poreznici su tokom kontrole utvrdili da na ovoj pumpi OMV nisu izdavali fiskalne račune i a bilo je i neprijavljenih radnika. Zbog ovih prekršaja im, prema zakonu o fiskalizaciji sledi zatvaranje objekta na 14 dana, kao i prekršajne prijave nadležnom sudu.

OMV u odgovoru na pitanja Kurira tvrdi da posluje u zakonskim okvirima Srbije.

Njihov odgovor prenosimo u celosti:

- OMV u Srbiji u potpunosti posluje u skladu sa lokalnim zakonodavstvom i stroga pravila poštovanja svih zakonskih normi su neizostavni deo poslovanja. 17. avgusta na stanici Lapovo Sever, inspekcijske službe su utvrdile prekršaj jednog od zaposlenih i administrativnu grešku partnera koji rukovodi navedenom benzinskom stanicom. OMV benzinske stanice su u vlasništvu kompanije, a njima rukovode eksterni partneri.

Kompanija ne toleriše ponašanja koja nisu u skladu sa vrednostima i internim pravilima koja se primenjuju na svim OMV benzinskim stanicama. Kao posledica, sa zaposlenim koji je načinio navedeni prekršaj radni odnos je prekinut, dok je partner koji rukovodi stanicom predmet interne istrage. Kompanija preuzima sve neophodne mere kako bi sprečila slične incidente u budućnosti - navodi se u odgovoru OMV-a na pitanja Kurira.

OMV, OMV Pumpa, Benziska Pumpa, Lapovo
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, sem zatvaranja od strane inspekcije, čitaoci Kurira su nas obavestil da su na pumpi OMV dobili fiskalne računa na kojima piše "Republika Kosovo". Odgovore na naša pitanja ovim povodom još nismo dobili.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track