UNAPRED PLATILA APARTMAN U ROVINJU PA SE ZAPREPASTILA KADA JE STIGLA: Pukla više stotina evra pa odmah zvala policiju
Foto: Shutterstock

UNAPRED PLATILA APARTMAN U ROVINJU PA SE ZAPREPASTILA KADA JE STIGLA: Pukla više stotina evra pa odmah zvala policiju

InfoBiz -

Rovinjska policija istražuje slučaj prevare, u kojem je hrvatska državljanka (68) oštećena za više stotina evra.

Naime, ona je policiji prijavila krajem maja ove godine, prilikom traganja za smeštajem, na jednom oglasniku na internetu pronašla apartman u Rovinju. Nakon toga je nepoznatoj osobi uplatila više stotina evra, ali dolaskom na adresu utvrdila je da se tamo nalazi drugi apartman u vlasništvu druge osobe tako da je događaj prijavila policiji.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika. Takođe je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna. Iznajmljivač bi trebalo da se potpiše punim imenom i prezimenom, a njegovi lični podaci i podaci agencije trebalo bi da se nalaze na svim promotivnim materijalima, uključujući i društvene mreže i internet stranicu putem koje se oglašava.

- Ako su u mogućnosti, savetujemo građane da pre uplate novca obave i detaljnije provere putem nadležnih institucija kako bi se uverili da se određena nekretnina zaista iznajmljuje i da je osoba ili agencija koja oglašava najam zaista za to i ovlašćena. U slučaju da su oštećeni kaznenim delom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog dela, potrebno je odmah obavestiti policiju - navode u hrvatskoj policiji.

(Kurir.rs/Večernji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track