NAJBOLJIM STUDENTIMA PO 20.000 DINARA: Država dala podsticaj mladima, postojao je samo jedan USLOV i svi su ga ISPUNILI!
Foto: Shutterstock

podrška

NAJBOLJIM STUDENTIMA PO 20.000 DINARA: Država dala podsticaj mladima, postojao je samo jedan USLOV i svi su ga ISPUNILI!

InfoBiz -

Pedeset studenata iz Kraljeva koji su u školskoj 2022/2023. godini postigli najbolje rezultate tokom studiranja i ispunili uslove propisane konkursom, od lokalne samouprave dobili su novčana sredstva od po 20.000 dinara mesečno, osim u julu i avgustu, kada se stipendije ne isplaćuju.

To je duplo više od iznosa gradske stipendije koja je isplaćivana do prošle godine, jer je u lokalnom budžetu za 2023. godinu opredeljeno 10.000.000 dinara za stipendiranje 50 najboljih studenata, čime je premašen iznos republičke, koja iznosi 13.000 dinara mesečno tokom deset meseci.

Kraljevo, dodela stipendija
foto: Grad Kraljevo

- Doneli smo odluku da naša stipendija bude viša u odnosu na državnu i drago mi je da će deca iz Kraljeva moći da ovim novcem plate i dom i ishranu u studentskoj menzi i da će taj novac značiti da mogu da nastave školovanje, da mogu da završe fakultete. A kada završe fakultete, očekujem da će se makar deo njih vratiti u Kraljevu, a ostali svršeni studenti koji ostanu da žive u Beogradu, Novom Sadu ili u inostranstvu, treba da se trude da pomognu svom gradu, da nastave da izlaze u susret svojim sugrađanima, da uvek misle na Kraljevo. Mi se trudimo da danas pomažemo njima, očekujući da će oni sutra naći način da pomognu gradu u kom su rođeni i u kom su odrasli, kaže gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Od 84 kandidata, koliko se prijavilo na raspisani Konkurs, koji je trajao od 7. do 21. aprila, 50 najboljih imalo je prosek od 10,00 do 8,89.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track