PRAŠAK MAFIJA POKUŠALA DA PROTURI 22,5 TONE LAŽNOG PROIZVODA: Zaplenjena roba planirana za kućnu upotrebu
Foto: Kurir

propao im posao

PRAŠAK MAFIJA POKUŠALA DA PROTURI 22,5 TONE LAŽNOG PROIZVODA: Zaplenjena roba planirana za kućnu upotrebu

InfoBiz -

Tržišna inspekcija zaplenila je 22,5 tona lažnog deterdženta za veš "Ariel" poreklom iz Turske, čime je sprečeno da se taj krivotvoreni proizvod nađe u upotrebi kod kupaca i ujedno je izbegnuta potencijalna opasnost po zdravlje naših građana, rekao je Aleksandar Adamović, v.d. pomoćnika ministra unutrašnje i spoljne trgovine i glavni tržišni inspektor.

Pomenuti prašak bio je namenjen kućnoj upotrebi i nalazi se u pakovanjima od po 10 kilograma, a njegova ambalaža u najvećoj meri podseća na originalan proizvod.

- Detaljnim proverama u saradnji sa prestavnicima kompanije Procter & Gamble, a koja je i nosilac prava intelektualne svojine, nedvosmisleno je utvrđeno da je reč o falsifikatu koji je na srpsko tržište uvezen iz Turske - ukazuje se u saopštenju.

Sektor tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, takođe je tokom jučerašnjeg dana, u saradnji sa nadležnim Tužilaštvom i pripadnicima MUP-a, sproveo akciju na području Rume, kada je oduzeto 110 litara koncetrovanog insekticida „CORAGEN 20 SC“. I ovaj krivotvoreni proizvod zapakovan je, kako se ističe, u ambalažu skoro identičnu originalnom pakovanju.

Oduzimanjem ovog falsifikovanog proizvoda, sprečeno da se u upotrebi kod poljoprivrednih proizvođača u našoj zemlji nađe navedena količina neispitanog i krivotvorenog insekticida, dovoljna za zaprašivanje različitih voćarskih i povrtarskih kultura na površini većoj od 400 hektara, navelo je ministarstvo.

U akciji tokom protekle sedmice oduzeta je i krivotvorenu tekstilnu robu različitih svetskih robnih marki, u vrednosti od oko 100.000 evra. Ovi proizvodi će nakon okončanja postupka biće uništeni, jer njima ni pod kojim uslovima nije mesto na srpskom tržištu, a takav stav potvrđuje i činjenica da je kroz svoje redovne i vanredne nadzore Sektor tržišne inspekcije od januara 2023. godine sa srpskog tržišta uklonio oko 100.000 komada falsifikovanih proizvoda, čija vrednost prevazilazi 100.000 evra.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track