MINISTARKA ĐEDOVIĆ: U pripremi projekat izgradnje naftovoda od Novog Sada do Mađarske
Foto: Instagram/dubravka.djedovic

Ministarka rudarstva i energetike

MINISTARKA ĐEDOVIĆ: U pripremi projekat izgradnje naftovoda od Novog Sada do Mađarske

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je danas da je Srbiji važna diverzifikacija snabdevanja naftom i da je uveliko u pripremi projekat izgradnje naftovoda od Novog sada do Mađarske.

Ona je razgovarala sa vršiocem dužnosti direktora Transnafta Pančevo Bogdanom Кuzmanovićem o izgradnji tog naftovoda koji će Srbiju povezati na naftovod "Družba" i unaprediti sigurnost snabdevanja naftom, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike."U uslovima svetske energetske krize najvažnije je da sagledamo sve mogućnosti i potrebne investicije koje će obezbediti sigurnost snabdevanja energijom i energentima i veću energetsku bezbednost naše zemlje. Кao što radimo na diverzifikaciji snabdevanja prirodnim gasom, veoma je važna diverzifikacija snabdevanja naftom. Novim nafotvodom ćemo u potpunosti obezbediti sigurnost snabdevanja Rafinerije nafte u Pančevu i diverzifikovati pravce snabdevanja naftom", rekla je ministarka.

Bogdanović je rekao da će novi naftovod obezbediti 5,5 miliona tona nafte godišnje.

Kako je saopšteno, u narednim nedeljama se očekuje potpisivanje Memoranduma o saradnji za realizaciju izgradnje naftovoda Mađarska-Srbija.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track