HRVATICA NAPUSTILA RODNO MESTO, DOŠLA U NOVI SAD I POKRENULA TOP BIZNIS: Sada Srbi stoje kod nje u redu - Ovo dosad nisu imali
U samom centru grada kod Katoličke porte, služi morsku ribu sa autentičnim dalmatinskim vinima
Kada je napustila sunčani Dubrovnik, imala je jasnu viziju. More, miris soli i domaće ribe zamenila je ravnicom. Danas, u srcu Novog Sada, Vese Barišić vodi autentičan riblji restoran koji je postao pravo otkriće za sve ljubitelje dalmatinskih ukusa.
U samom centru grada kod Katoličke porte, služi morsku ribu sa autentičnim dalmatinskim vinima, ali to nije sve. Na meniju se nalaze riblje paštete, specijaliteti sa losom, tunom, školjkama i posebni gulaš od hobotnice.
"Većina njih, posebno jela kuće, predstavljaju kreacije iz moje glave, zato što volim da kuvam i volim da se igram sa ukusima, što se iz menija može i videti", rekla je Vese Barišić.
Mnoge privlači gulaš od hobotnice.
"Ukus ovog jela veoma je neobičan, pravimo ga malo pikantnijim zbog čilija, stavljamo leblebiju i služi se sa palentom. Baš zbog ukusa hobotnice, može se reći da nije mnogo drugačiji po ukusu i kvalitetu od, na primer, junećeg gulaša", objasnila je.
Ipak, najveći uspeh je to što su Novosađani puni pohvala. Mnogi kažu da je riba uvek sveža, a ovakve specijalitete nisu imali u svom gradu. Pravi ukusi Dalmacije zavladali su u Srbiji, što i ne čudi - jela kuće posebna su kreacija vlasnice.
Kurir.rs/MONDO, 021