VEROLJUB PRAVI NEŠTO ŠTO SVAKA DOMAĆICA MOŽE ŽMUREĆI I SVE RASPRODA Njegove ideje prvo šokiraju, a onda vas zalude! Otvorio vrata radnje u Zemunu i otkrio TAJNU
Zemunski sladoled majstor Veroljub Šobić priprema neobične poslastice sa ukusima poznatih proizvoda i namirnica, koji uključuju sladoled od ajvara, rakije, kačkavalja, a najviše je ponosan na svoj sladoled od kamilice.
Ekstravagantni i neobični ukusi privlače pažnju posetilaca ove neobične poslastičarnice, a Šobić ističe da ljudi koji vole sladolede dolaze tokom čitave godine, bez obzira na godišnje doba.
"Ako neko zna zanat, od svega što je jestivo možemo napraviti sladoled. Pa sam, evo, dopustio sebi malo da se igram. Tako da ovde možemo prvo da nazdravimo nekim vinom ili rakijom", kaže Šobić i dodaje:
"Palo mi je na pamet da napravim kamilicu. Ispostavilo se da apsolutno nigde nisam video kamilicu za preko 30 godina krstarenja po Italiji. I veliki majstori Italijani koji ovde dolaze poslovno priznali su da su prvi put kod mene probali kamilicu. Tako se ja foliram da sam je ja i izmislio", kaže on.
Kada su u pitanju sladoledi od rakije, Šobić ističe da je tajna dobrog ukusa u posebnoj recepturi.
"Vi i jedete voće. Svi moji voćni sladoledi doslovce se prave na sledeći način: 40 odsto voća, u slučaju kruške čak 45 odsto, šećeri, razne vrste šećera i voda. I ništa više. Znači, nema e-brojeva, nema boja, nema aroma, ništa", kaže on.
Pitanje koje se postavlja je i kako posetioci i kupci reaguju na razne ukuse koji su u ponudi.
"Svima se jako sviđa, čak i recimo ajvar. Evo, koji je onako ekstreman. Ja sam mislio da će to biti čisto reklamni trik. Međutim, ispostavilo se da ima mnogo ljudi koji stvarno uzimaju i ajvar i kačkavalj, jer radim pirotski kačkavalj. I to ga onako u lepim količinama uzimaju", objašnjava Šobić.
Kurir.rs/Euronews