SOFIJI STIGLE ČIZME NARUČENE ONLAJN, PA POTRČALA ŠTO PRE DA OTVORI KUTIJU! Podigla poklopac i odmah vrisnula, ali ne od sreće! U paketu stiglo i ovo (video)

Prestravljena studentkinja dobila mnogo više nego što je očekivala

Uprava Carina Srbije

Sofija Alonso-Mosinger iz Еngleske otvarala je tek pristigli paket s parom čizama kad je ugledala otrovnog uljeza. Prvo je pomislila da je u pitanju igračka, ali kada se škorpija pomerila, shvatila je da je situacija ozbiljna.

Uz pomoć svojih cimerki sa Univerziteta u Bristolu premestila ju je u kadu, dok su čekali da je preuzme stručnjak. Sofija je bila u šoku, a njene cimerke su odmah dotrčale nakon što su čule vrisak. Prvo su mislile da treba da ubiju škorpiju, ali su se na kraju odlučile za humaniji pristup i stavile je u posudu.

Olivera, jedna od cimerki koji studira zoologiju, uhvatila je životinju kuhinjskim hvataljkama i stavila je u plastičnu posudu. Svi su bili pomalo nervozni jer nisu znali koliko je škorpion otrovan.

Šejn, kompanija koja je poslala paket, brzo je reagovala i objavila da su sproveli internu istragu, potvrdivši da su svi standardni operativni procesi ispoštovani.

Identifikovali su škorpiju kao kinesku škorpiju, čiji ubod može biti opasan, ali prosečna osoba ne bi trebalo da ima ozbiljnih problema.

Kontaktirali su Nacionalni centar za dobrobit životinja (NCRW), koji je brzo poslao stručnjaka da preuzme škorpiju. Kris Njumen iz NCRW-a rekao je za "BBC" da su ovakvi slučajevi iznenađujuće česti.

Kurir.rs/Blic/Index.hr