INSPEKCIJA ZAPLENILA FALŠ ROBU U VREDNOSTI OD 20 MILIONA DINARA! Najviše ženskih torbi poznatih brendova, a na udaru se našli i šverceri cigareta i duvana

Ministar Momirović: Borimo se protiv onih koji zarađuju na prevari potrošača

MUST Đ.K.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović prisustvovao je danas sednici Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije i gde je istakao da je tržišna inspekcija Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine sprovela je koordinisane akcije na području cele zemlje koje su rezultirale zaplenom velike količine falsifikovane robe a ukupna vrednost oduzete robe iznosi oko 20 miliona dinara.

Ministar Momirović izjavio da je zaplenjena velika količina falsifikovanih ženskih torbi poznatih robnih marki „Michael Kors“, „Guess“, „Yves Saint Laurent“, kao i ženskih papuča „Yves Saint Laurent“. Takođe, došlo je do oduzimanja većih količina odevnih predmeta popularnih brendova „Nike“, „Adidas“, „Replay“, „Hugo Boss“, „Moncler“, „Polo“, „Tommy Hilfiger“, 490 zaštitnih maski za mobilne telefone, kojima se povređuje pravo intelektualne svojine nosioca prava „Apple Inc“, zatim 3.000 paklica raznih cigareta, oko 200 kg rezanog duvana, 600 komada arome za elektronske cigarete, zabranjenog duvanskog proizvoda SNUS u količini od 200 komada, kao i oduzimanje 1.827 komada falsifikovanih ručnih satova brendova „Casio“, „Rolex“, „Michael Kors“, „Calvin Klein“ i „Guess“.

MUST Đ.K. 

Momirović je istakao da su sprovedene aktivnosti jasan pokazatelj našeg opredeljenja da se suprotstavimo sivoj ekonomiji, kao i svim subjektima koji u cilju ostvarivanja profita na srpsko tržište plasiraju falsifikovane proizvode, varajući potrošače i povređujući pravo intelektualne svojine.

On je istakao da će Ministarstvo nastavi da ulaže u ljudske i tehničke kapacitete Tržišne inspekcije, jer samo na taj način može da se isprate i spreče svi negativni trendovi i pojave na tržištu.

Tržišna inspekcija je tokom ove godine u akciji na području Novog Sada otkrila, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, zaustavila proizvodnju falsifikata kućne hemije i domaćeg keksa „Plazma“, istakao je ministar Momirović i dodao da je ovo pokazatelj opredeljenja Vlade Srbije da se suprotstavi svim onim subjektima koji su spremni da zarad profita ugroze zdravlje ljudi koji moraju u potpunosti biti zaštićeni.

biznis.kurir.rs