DULETOVA BABA DOBILA POKLON OD DRUGARICE IZ MEKSIKA, A ON OD TOGA RAZVIO OPASAN BIZNIS: Sve što proizvede i proda, a tajna je u posebnom receptu

Printscreen/Instagram/problem.peppers

Da Dušanova baba nije od svoje drugarice iz Meksika davnih dana dobila na poklon par ljutih papričica, od kojih je ona kasnije stvorila svojevrsnu proizvodnju, danas bi ovaj mladić radio u nekom gradu i bavio se drugim radnim pozivom.

Ipak, danas je Dušan značajan proizvođač ovih delikatesa, koji su na srpskim soframa uvek lako nalazili svoje mesto, prvenstveno jer ga mnogo i ne traže, a naravno i pošto uz njih mnoga jela dobijaju dodatno na ukusu i kvalitetu.

- Danas u šest plastenika gajim oko tridesetak vrsta ljutih papričica, čije sorte potiču iz Amerike, Afrike, sa Tajlanda i tako dalje - kaže za Biznis Kurir ovaj vredni poljoprivrednik.

Printscreen/Instagram/problem.peppers 

Za naš portal je razgovarao baš dok je brao novu turu papričica, za koje kaže da su ove godine rodile veoma dobro i da shodno tome ne namerava da širi proizvodnju, kako bi ovaj posao mogao da radi što kvalitetnije.

- U svemu ovome smo porodično, a tu su i prijatelji da pomognu oko radova, tako da smo svi mi u suštini radna snaga.

Printscreen/Instagram/problem.peppers 

Dušan Tašović inače živi i radi u selu Rašković, nadomak Knića, i za svoje mesto pored prirodnih lepota navodi i to da ipak imaju problema sa lokalnom infrastrukturom, koja bi poslove sa logistikom učinila lakšim, da je sitacija naravno povoljnija.

On otkriva i da su njegovi proizvodi za sada u plasmanu samo na srpskom tržištu, što mu je čini se sasvim dovoljno. Posećivao je samo veće manifestacije hrane u zemlji, na kojima su ga primetili vlasnici specijalizovanih prodavnica za lokalne i organske namirnice, pa se tako danas njegove papričice mogu kupiti širom Srbije.

Printscreen/Instagram/problem.peppers 

Ako se vratimo na početak priče, zanimljiva je anegdota oko toga kako je počeo da se bavi svojim današnjim poslom.

- Baka je pošto je od drugarice iz Meksika dobila ljute papričice, iste počela da sadi za sebe, te ih je kada je slava u gradu donosila upakovane u teglicama. Njima su naravno svi bili oduševljeni. Na nagovor rodbine i prijatelja, počeo sam da se ovim poslom  ozbiljnije bavim, tako da danas imam šest plastenika pod zasadima različitih vrsta - rekao je.

Dušan je vrlo uspešan u ovom poslu i posle šest - sedam godina bavljenja ovim poslom, njegove papričice prodaje upakovane u teglama, i zakišeljene, baš po receptu svoje bake. 

biznis.kurir.rs