GLUMIO LEKARA, PA JE OPELJEŠIO ZA GOTOVO 70.000 €: Penzionerka na sve pristala samo da bi joj ispunio 1 želju - Umalo se srušila kad je saznala da je sve laž

Shutterstock

Penzionerka od 73 godine je godinu dana komunicirala preko društvenih mreža sa osobom koja joj se predstavila kao ugledni doktor u kampu gde je ratno stanje. Obećao joj je da će doći kod nje i da će se venčati, a sve vreme joj je tražio novac za razne troškove. Ostala je bez 68.000 evra, a onda je shvatila da je prevarena i sve prijavila policiji.

U četvrtak je penzionerka sa bjelovarskog područja policiji prijavila romantičnu prevaru. Tokom godinu dana je uplaćivala novac nepoznatom muškarcu jer je verovala da će se venčati.

Pored raznih krađa i prevara, vrlo su česte i romantične prevare u kojima se osobe lažno predstavljaju i dopisuju sa svojom žrtvom, obećavaju ljubav ili brak, a sve u cilju da dođu do novca. Upravo je žrtva takve prevare bila i 73-godišnja žena.

Shutterstock 

Ona se godinu dana dopisivala sa osobom koja joj se predstavila kao ugledni doktor koji se nalazi u kampu gde je ratno stanje. Rekao joj je i da je udovac i da želi doći kod nje i sa njom sklopiti brak.

Penzionerka je tokom te godine na razne bankovne račune u inostranstvu za cenu avionske karte, pratnju do aerodroma, ležarinu prtljaga i razne druge razloge uplatila oko 68.000 evra, nakon čega je shvatila da je prevarena. Sve je prijavila policiji, koja upozorava da u današnje vreme ne postoji ratno područje ili drugo mesto gde osobe nemaju mogućnost da raspolažu novcem, prenosi Mirovina.

BiznisKurir/Mirovina