JEDNA OPŠTINA U KOMŠILUKU DAJE ZEMLJIŠTE ZA EVRO! Zainteresovani kupci moraju u roku od pet godina da ispune samo jedan uslov

Opština Legrad u Hrvatskoj pokrenula je prodaju građevinskog zemljišta ili objekata za jedan evro u svom vlasništvu, koji će biti preuređeni u turističke smeštajne kapacitete

YT Screenshot/AL Jazeera Balkans

Nakon što je Odluka o prodaji zemljišta ili kuća za evre doneta je na sednici Opštinskog veća, a načelnik opštine Ivan Sabolić rekao je Hini da, za razliku od programa prodaje kuća mladim porodicama, nije određena starosna granica za kupce. Uslov je da novi vlasnik u roku od pet godina započne posao nuđenja smeštajnih kapaciteta i da se ovim poslom bavi još najmanje pet godina.

Sabolić kaže da je potreba za smeštajnim kapacitetima više nego očigledna, a tome u prilog govore i podaci da je ove godine u Koprivničko-križevačkoj županiji zabilježen pad turističke posete, dok je u Opštini Legrad zabilježen porast broja gostiju. .

Samo u prvih devet meseci solarnim čamcima na suprotnu obalu Drave, u susednu Mađarsku, prevezeno je 2.300 turista, a tokom cele prošle godine 1.500 turista.

Shutterstock 

Sam Legrad leži na ušću Mure u Dravu i kao zaštićeni zoološki rezervat privlači brojne domaće i strane goste. Planiraju i da stanište ptica ozbiljno stave na svoj "turistički meni”. Birdvatching je doveden na nivo ozbiljne turističke ponude u nekim zemljama zapadne Evrope

Takođe, veliki broj ribolovaca boravi u Legradu i po nekoliko dana, a razvijena biciklistička ruta privlači rekreativce iz Slovenije i Austrije.

Sav ovaj sadržaj, kaže Sabolić, daje nam za pravo da ozbiljno planiramo razvoj kontinentalnog turizma, što je nemoguće bez početne podrške budućim preduzetnicima.

Kurir.rs/Poslovni.hr/ Prenela S. Č.