OSTAO BEZ 17.000 € I VOZAČKE DOZVOLE: Mislio da će da prevari sistem, a pao na najveću glupost! Odalo ga nešto čemu se nije nadao

Motociklista je 15 puta aktivirao radarske kamere zbog prebrze vožnje

Profimedia

Mislio je da ga saobraćajne kamere ne mogu identifikovati, jer motocikl nije imao prednju tablicu. Pogrešio je u računici i zaradio hrpu kaznenih bodova, uz kaznu od 17.000 evra, prenosi Nemačka novinska agencija (dpa).

Motociklista je 15 puta aktivirao radarske kamere zbog prebrze vožnje. Te kamere snimaju prekršitelje spreda, a vozač je mislio da mu policija neće ući u trag.

Policiji je, međutim, dosadilo da prati istog čoveka iz dana u dan dok on bezobzirno krši pravila.

Na videima se jasno vidi o kom je modelu motora reč, a uočljiva je bila i jedna preinaka. Policija je izdala nalog i došla do vozila, a potom i vozača.

Shutterstock 

‘Bljeskalo’ se više puta dnevno”, saopštili su iz gradske uprave. Među prekršajima je i vožnja brzinom od 131 kilometar na sat u zoni 50.

Za prekršaje samo od sredine juna do kraja jula sud mu je dodelio 22 kaznena boda. Od 15 postupaka, 11 je pravomoćno rešeno i čovek će morati da plati 17.000 evra, a kazna će na kraju verovatno biti veća.

U Nemačkoj vozačka dozvola privremeno vredi osam bodova. Primera radi, korištenje telefona ili umereno prekoračena brzina nose po tri boda.

Nesavesni motociklista ostaće bez vozačke dozvole najmanje 31 mesec.

BiznisKurir/Fenix-magazin