Foto: Shutterstock

KUPLJENA IZ STEČAJA DANAS OBRĆE VELIKI NOVAC: U ovu fabriku uloženo više od 1,2 miliona € i apsolutno se isplatilo

Moj biznis

Prva srpska fabrika ekološkog peleta proizvodenog iz obnovljivih izvora energije Eko Step pellet iz Petrovca na Mlavi, jedinstven je primer kompanije u istočnoj Srbiji, koja kupljena iz stečaja pre sedam godina, danas postiže vrhunske poslovne rezultate poštujući visoke ekološke standarde proizvodnje, šireći mrežu svojih poslovnih partnera i potrošača u zemlji i svetu, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

Zahvaljujući strogim standardima kojih se pridržava u proizvodnji, domaći pelet od 100 odsto bukovog drveta, ovenčan je žigom "Čuvarkuća", potvrdom izuzetnog kvaliteta i domaćeg porekla, koji dodeljuje PKS.

Na 9,5 hektara površine, uz pomoć energije dobijene od sunca, fabrika proizvodi sertifikovani pelet A2 klase na savremenoj automatskoj tehnološkoj liniji italijanskog proizvođača Construzioni Nazzareno.

- Ako se vratimo unazad tri godine, u jednoj godini smo investirali više od 1.200.000 evra u postavku solarne elektrane koja se nalazi na krovovima naših poslovnih objekata. To nam omogućava da proizvodimo potpuno ekološki pelet - kaže Svetlana Božinović, direktorka firme Eko Step pellet.

Solarna elektrana je kapaciteta 1MW za sopstvene potrebe sa mogućnošću povrata viškova u javnu distributivnu mrežu, čime je postala po zakonu "kupac – proizvođač" električne energije.

Izvoze pelet na tržišta Italije, Crne Gore, Severne Makedonije, Rumunije.

Biznis Kurir.rs/eKapija