Foto: Dario Mornar

Mladi Novosađanin gradio uspešnu karijeru

PAVLU JE BILO SAMO 8 KAD JE PRVI PUT SA DEDOM SEO DA ŠIJE! Danas njegove modele nose i slavni a kroji samo od već nošenog

Moj biznis

Mladi Novosađanin Pavle Lazić (23) sa osam godina sašio je sa dedom prvi komad garderobe, a sada u svom stanu od stare graderobe pravi sasvim nešto drugačije, modernije, a na kreacijama mogu mu pozavideti mnogi svetski dizajneri.

Njegova različitost se ogleda u tome što Pavle pravi garderobu od starih materijala.

"Želeo sam da moj brend bude spoj korisnog i lepog pa sam se baš zbog toga odlučio na održivi način proizvodnje. Moja prva kolekcija bila je izrađena u potpunosti preradom starih teksas farmerica, gornjaka i drugih odevnih predmeta napravljenih od istog materijala. Na taj način shvatio sam da mogu da napravim fenomenalne stvari koristeći staru garderobu i materijale koji više nisu u upotrebi i da kroz moje kolekcije mogu da utičem ne samo na modne trendove već i na ekologiju i zaštitu naše planete od preteranog zagađenja modne industrije", započinje priču Pavle.

foto: Dario Monar

Kako kaže ovaj talentovani mladić, prilikom izrade svojih kolekcija i odevnih predmeta trudi se da koristi najrazličitije materijale. Njegova nova kolekcija pod nazivom "Kovilje" koja će uskoro ugledati svetlost dana upotpunosti je izrađena od starih ručnih radova i pletenina poznatih za ovo područje (milje).

"Inspiracija za ovu kolekciju bila je legenda o biljci kovilje i vili koja je na livadi ostavljala vlasi svoje kose koje su se potom pretvarale u biljku kovilje, buket ove biljke može da traje maltene večno. Samim tim želeo sam da podsetim ljude na večnost miljea i večnost ručnog rada i koliko je važno da očuvamo neke stvari", priča Pavle.

foto: Dario Monar

Miljee sam pronalazio na razne načine od Najlon pijace u Novom Sadu pa do bakica koje su uvek raspoložene da mu svoje ručne radove poklone u nadi da će ostati zapamćeni kao važan deo naše istorije i kulture.

foto: Dario Monar

Pored mijea, u ovoj kolekciji se nalazi i kaput od tkanog ćebeta koji svojim šarama i teksturom zaista zadržava pažnju. Pavle je posebno ponosan jer su njegove kreacije pronašle put i do ovdašnjih zvezda. Tako su Pavlove modele nosili su Sanja Vučić, Devito, Cvija i Hurricane (uraganke). Foto: Dario Monar