Foto: Promo

Prvi dmFem u Srbiji: kako je izgledala konferencija za koju se tražila karta više

Održiva budućnost

– Vodeći drogerijski lanac dm drogerie markt održao je u subotu, 7. septembra prvu dmFem konferenciju koja promoviše zdravlje i dobrobit žena u svakom smislu, s jedinstvenim ciljem da se žene podsete na to koliko je važno da brinu o sebi i slede sopstveni ritam. Konferencija dmFem je drugi događaj za širu javnost koji dm organizuje u godini proslave jubileja dve decenije poslovanje dm-a u Srbiji, a koji je ujedno deo sveobuhvatne kampanje usmerene na unapređenje zdravlja žena.

foto: Promo

Kompanija dm već godinama je posvećena kontinuiranoj podršci i osnaživanju žena kroz različite projekte i društveno odgovorne kampanje, pa je konferencija dmFem prirodan nastavak težnji ka ostvarivanju ovog cilja. Ideja vodilja ovog događaja, kako poručuju iz kompanije, bila je da se veliki broj žena svih generacija međusobno poveže i okupi na jednom mestu kako bi se dodatno edukovale o fizičkom, mentalnom i menstrualnom zdravlju – uz jasnu poruku: „Sledim sopstveni ritam!“

foto: Promo

Na celodnevnoj dmFem konferenciji stručnjaci su na edukativnim panelima diskutovali o važnim zdravstvenim temama kao što su regulacija hormona, stres-menadžment, trendovi u ishrani, menstrualno zdravlje, menopauza i razbijanje brojnih socijalnih i zdravstvenih tabua, pružajući učesnicama prostor za edukaciju, deljenje iskustava i uživanje u brojnim interaktivnim sadržajima.

foto: Promo

„Konferencija dmFem osmišljena je s idejom da na regionalnom nivou preuzmemo inicijativu i na ovaj simboličan način istaknemo važnost brige i prevencije, s posebnim naglaskom na fizičko, mentalno i menstrualno zdravlje žena. Kao kompanija koju uglavnom čine žene, i čiji su većinski kupci takođe žene, verujemo da treba da se podržavamo, bodrimo, osluškujemo i inspirišemo jedna drugu, što je poruka koju nosi dmFem događaj u godini našeg velikog jubileja – dve decenije dm-a u Srbiji”, poručila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.

foto: Promo

Pored prilike da se dodatno edukuju uz korisne savete stručnjaka na panelima, dmFem je učesnicama pružio prostor za kvalitetnu zabavu kroz brojne aktivacije, kvizove i radionice, poput časa office yoge, zumba plesne radionice, inspirativne NLP radionice, na kojoj su prisutne dame imale priliku da nauče osnove aktiviranja sopstvenog potencijala i mnogo toga još – s namerom da se podstaknu pozitivne promene posle ovog događaja. U svetlu prevencije i zdravlja, učesnice su imale priliku da u kutku dm Quick Fit Check obave proveru određenih zdravstvenih parametara, kao i pregled mladeža. Za sve učesnice obezbeđeni su brojni i bogati pokloni.

foto: Promo

Jedno je sigurno: dmFem, prva konferencija ovakvog tipa u Srbiji koju organizuje jedna kompanija, bila je inovativna kombinacija edukativnih panela, interaktivnih doživljaja, inspirativnih radionica i dobre energije, koja je poslala jasnu poruku svim ženama da brinu o svom zdravlju i hrabro slede sopstveni ritam.

Promo tekst