Foto: Shutterstock

dobre vesti

STIŽE NOVA POMOĆ DRŽAVE, EVO KO IMA PRAVO! Javni konkursi za projekte vredne 1,35 milijardi dinara trajaće do 23. septembra

Novčanik

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine objavila je dva nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture i u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, a za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 1,35 milijardi dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 650.000.000 dinara, navodi se u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 23. septembra.

Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i rehabilitaciju javnih puteva, uključujući i prateću infrastrukturu u javnoj svojini, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Kako se navodi, za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog snabdevanja vodom, kao i upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na javnom konkursu koji je objavljen danas, za vodosnabdevanje i zaštitu voda obezbeđeno je 700.000.000 dinara.

Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po javnom konkursu, namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine.

Detaljne informacije o objavljenim konkursima, kako se navodi u saopštenju, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Pokrajinske vlade.

Kurir.rs/Dnevnik.rs/Prenela S. Č.