Foto: Shutterstock

SRBIJA DOBIJA JOŠ JEDAN VELELEPNI STADION: Gradi se 8 staza, novi reflektori, tu je i sistem za navodnjavanje, ali ne samo to

Nekretnine

Opština Aleksinac raspisala je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za gradski stadion-atletska staza i sistem za navodnjavanje za podlogu od prirodne trave na terenu.

Postojeći fudbalski stadion se sastoji od fudbalskog terena, tribine sa podtribinskim prostorom i slobodnim površinama oko terena. Objekat je izgrađen u ranijem periodu i teren je travnat bez uređenog sistema za zalivanje trave.

U cilju modernizacije kompletnog objekta i prilagođavanja novim standardima iz ove oblasti potrebno je sagledati mogućnost rekonstrukcije kompletnog stadiona i pored terena izgraditi atletske staze.

foto: Shutterstock

Rekonstrukcijom terena za fudbal potrebno je sagledati postavljanje prirodnog busena trave u rolnama sa adekvatnim rešenjem za pripremu podloge, automatski zalivni sistem sa pop-up rasprskivačima, odvodnjavanje terena kišnom kanalizacijom, osvetljenje igrališta i nove planirane atletske staze i sve ostale radove u cilju funkcionisanja terena (oprema , obeležavanje i sl.).

Planira se atletska staza sa minimum tri, a najviše osam traka, što zavisi od prostora koji je slobodan na parceli oko igrališta, uz poštovanje minimalnih standarda za dimenzije fudbalskih terena.

biznis.kurir.rs/eKapija