Foto: promo

VIŠE OD 7,6 MILIONA DINARA CENTRU ZA PODRŠKU PORODICI U NIŠU: Nova donacija za Fondaciju SOS Dečija sela Srbija

InfoBiz

AIK Banka je ove godine izdvojila više od 7,6 miliona dinara za unapređenje rada Centra za brigu o porodici u Nišu, u okviru svoje dugogodišnje saradnje sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija. Ova sredstva će omogućiti poboljšanje životnih uslova socijalno ugroženih porodica, pružanje roditeljskog savetovanja i unaređenje uslova za odrastanje dece, kako bi se sprečilo njihovo izdvajanje iz porodica.

Zahvaljujući novoj donaciji, Fondacija SOS Dečija sela Srbija će moći direktno da pomogne 76 socijalno i materijalno ugroženih porodica sa 198 dece i mladih, kao i 114 roditelja, kroz aktivnosti Centra za podršku porodici u Nišu.

Ova podrška dolazi u pravom trenutku, jer će Fondacija nastaviti da razvija kapacitete lokalne zajednice, podižući svest o značaju preventivnog rada i pružanja podrške ugroženim porodicama.

foto: promo

- Posvećenost zajednici u kojoj živimo i poslujemo jedan je od ključnih stubova korporativne kulture u AIK Banci. Višegodišnja saradnja sa Fondacijom SOS Dečija sela Srbija omogućila je da veliki broj porodica dobije neophodnu podršku i postane sigurnije i bolje mesto za odrastanje dece. Stručnjaci iz Fondacije su, uz pomoć donacija AIK Banke, uspeli značajno da unaprede i prošire svoje aktivnosti, što je od izuzetnog značaja za unapređenje društva u celini - izjavio je Petar Jovanović, predsednik Izvršnog odbora AIK Banke.

Uz AIK Banku, rad SOS Dečija sela Srbija su podržali i MK Grupa i MK Mountain Resort. MK Grupa je samo tokom prošle i ove godine izdvojila 170.000 evra za „Program podrške za majke i bebe“, dok je MK Mountain Resort donirao 5 miliona dinara za Centar za podršku porodici u Raški, čije usluge koristi više od 24 porodice i 96 dece, mladih i odraslih članova porodica. AIK Banka, MK Grupa i MK Mountain Resort nastavljaju da grade bolje uslove za život i odrastanje dece u Srbiji, pokazujući posvećenost porodici, mladima i zajednici u kojoj posluju.

Biznis.kurir.rs