Foto: Kurir Televizija, Printscreen

kurir televizija

EVO U KOLIKO TRGOVINSKIH LANACA MOGU DA SE NAĐU PREMIJUM CENE! Prof. dr Marinković za Kurir: Mesečna ušteda do 25.000 dinara

Novčanik

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević predstavio je u Vladi Srbije akciju 'Najbolja cena', a dobre vesti stigle su juče za sve građane Srbije.

Naime, od 1. septembra u više od 2.500 maloprodajnih objekata očekuje nas skoro 700 proizvoda po cenama, povoljnijim od akcijskih. Premijer Miloš Vučević, u okviru akcije "Najbolja cena" predstavio je juče 81 proizvod iz te palete.

foto: Kuirir televizija

Detaljnije o sniženju cena u trgovinskim lancima, za jutarnji program "Redakcija na Kurir televiziji, pričao je prof. dr Vladimir Marinković, doktor ekonomskih nauka.

- Ovo je jedna od sistemskih mera, po pitanju unapređenja standarda i kupovne moći građana. Ovo pokazuje vrstu ozbiljnosti vlade, jedan pristup, dakle to nije populistička mera kojoj pribegava većina vlada u ovakvim situacijama, kada je globalna ekonomska kriza, pa se promoviše smanjenje cena nekih proizvoda koji imaju aspekt socijalnih, već je ovo široka paleta proizvoda, radi se o devet najvećih trgovinskih lanaca koji su uspeli da naprave dogovor sa vladom. To pokazuje da vlada hoće da se bavi time, prvenstveno interesima građana - započeo je Marinković, pa zaključio:

- Mera novih cena će najviše pomoći najugroženijim grupama, ali kada imate u vidu koliko će se potencijalno novca uštedeti, kako je premijer Vučević rekao, dakle od osam do 25 hiljada dinara, to govori da se tu jača i daje mogućnost srednjoj klasi da može taj novac, koji bi utrošila da te cene nisu snižene, sada može da uloži u druge aspekte koji će poboljšati kvalitet života. Ovo je odlična mera koja je pokazatelj da se vodi računa i da država ima plan kako da pomogne svim slojevima društva.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video: