Foto: Shutterstock

TAKSISTA PAPRENO NAPLATIO VOŽNJU OD POLA SATA: Italijanke uplakane stigle na aerodrom pa pokazale račun

Novčanik
> 10:26h

Dve mlade Italijanke su uplakane stigle na let na aerodrom u Splitu, tvrdeći da su postale žrtve taksiste koji ih je brutalno prevario. Vožnja od trajektne luke do aerodroma, koja obično traje oko pola sata i pokriva 25 kilometara, naplaćena im je neverovatnih 550 evra.

Devojke su, šokirane i u suzama, pokazale račun koji im je taksista izdao, piše Dalmatinski portal. U trenutku kada su stigle na aerodrom, njihov avion je trebalo da poleti za sat i po vremena, ostavljajući im malo vremena da reaguju.

Osoblje aerodroma ih je uputilo da slučaj prijave policiji, ali su devojke izrazile sumnju u to da će to doneti neki rezultat.

Prema njihovim rečima, taksista je na kraju vožnje zatražio njihovu karticu kako bi naplatio vožnju, što su one i učinile, ne očekujući ovako visoku cenu. Ovaj incident ponovo je skrenuo pažnju na problem nesavesnih taksista u turističkim destinacijama, koji koriste priliku da prekomerno naplaćuju usluge stranim turistima, posebno onima koji nisu upoznati sa lokalnim cenama.

Ovakvi slučajevi bacaju senku na turističku ponudu Splita i cele Dalmacije, koja je poznata po svojoj gostoljubivosti i lepoti. Turističke vlasti i lokalna zajednica trebalo bi da preduzmu korake kako bi se ovakve situacije izbegle u budućnosti i zaštitili ugled destinacije.

(Kurir.rs/Dalmatinski portal)

Bonus video: