TAKSISTI U MILANU VARAJU TURISTE, A IMAJU OVU RAZRAĐENU ŠEMU: "Startna cena 7.70 evra, PROBLEM NASTAJE na pola puta do apartmana"
Ilustracija, Foto: Profimedia

devojka van sebe

TAKSISTI U MILANU VARAJU TURISTE, A IMAJU OVU RAZRAĐENU ŠEMU: "Startna cena 7.70 evra, PROBLEM NASTAJE na pola puta do apartmana"

Novčanik -

Učestale "krađe" na štetu turista nisu novina, pa tako važi nepisano pravilo "pitaj pre nego što kupiš/odlučiš se za neku uslugu". Ipak, i da pored toga možete biti meta prevare, govori priča jedne sugrađanke koja je nedavno posetila Milano. Njoj je taksista rekao jednu cenu vožnje, a onda je nasred puta naglasio da mu se taksimetar "pokvario" i da mora da ga resetuje. Rezultat je bio: skoro 10 evra skuplja vožnja.

Devojka je sa prijateljima stigla u "grad mode" oko ponoći, pa je tako jedina opcija bila da naruče taksi. Pošto ih je bilo pet, morale su da se podele u dva taksija.

taksi
foto: Profimedia

- Drugarica u prvom taksiju nam je javila da je pitala vozača koliko će biti vožnja i da joj je rekao da će biti između 18 i 20 evra, inače je startna cena noćne vožnje bila 7.70 evra. Nažalost ne znam koliku smo kilometražu prošle, ali vožnja je trajala oko 10-15 minuta - priča devojka nastavlja:

- Istu cenu je taksista ponovio i nama. Zamolile smo ga da prati taksi u koji su ušle naše drugarice jer su one znale u koju ulicu idemo. Međutim, on je išao značajno sporije i vrlo brzo ih je izgubio iz vida.

Kako kaže, na pola puta do apartmana nastaje problem, koji će ih na kraju koštati skoro 10 evra više od prvobitno rečene cene.

- Inače, iako nas je iznenadila startna cena, taksimetar se jako sporo pomera, recimo za pet do 10 centi, pa nas je to primirilo. Na skoro 15-16 evra, taksista je rekao da mu se pokvario taksimetar i pitao je da li može da ga resetuje. Rekle smo mu da može, iako smo u tom momentu znale da želi da nas prevari - priča devojka i dodaje da im je vožnja na kraju naplaćena 25 evra.

- Kada smo stigle na lokaciju, drugarice su nam rekle da su one vožnju platile 17.60 evra, tada smo znale da smo definitivno pokradene - zaključuje devojka.

Prema podacima introducingmilan minimalna cena noćne vožnje počinje od 6.20 evra, dok je cena po kilometru 1.12 evra.

Kada taksimetar dostigne 13.25 evra, cena po kilometru postaje skuplja i košta 1.50 evra.

Kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja