Foto: Zvezdana Gligorijević

najposećenija destinacija među domaćim turistima

NOVI REKORDI NA ZLATIBORU: Tokom jula i avgusta gondola prevezla preko 50.000 putnika, brojni sadržaji za decu podigli lestvicu

InfoBiz

Novi rekordi na Zlatiboru Gold gondola na Zlatiboru je ponovo ispunila svoja očekivanja. Tokom jula i avgusta prevezla je više od 50.000 putnika što je na nivou prethodne tri godine.

- Koncert grupe Mostar Sevdah Reunion, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor, zaokružio je ovu sezonu kroz koju smo dobro koordinirali i zadovoljili želje svih generacija turista na svim lokalitetima i teritoriji Opštine Čajetina. Ova sezona je bila zaista odlična. Ta brojka od preko 50.000 ljudi tokom jula i avgusta pokazuje i da su posetioci zadovoljni onoim što smo im pripremili - rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“ Bojana Božanić.

foto: Zvezdana Gligorijević

Glavni pečat letnjoj sezoni na Zlatiboru, ali i regionu, dala je modna revija održana na Gold gondoli na kojoj je poznati modni kreator Igor Todorović predstavio svoju kolekciju RESORT 2025.

- Ovim događajem gondola je još jednom uspela da predstavi Zlatibor u svetlu svetske turističke destinacije i podigne standard manifestacija na otvorenom. Kroz modnu reviju gondola je spojila prirodu sa visokom modom, a u isto vreme odražavajući autentične vrednosti i estetiku zlatiborskog kraja – kaže Božanić i dodala da su brojni sadržaji za decu i odrasle podigli lestvicu više kada su u pitanju turisti.

foto: Zvezdana Gligorijević

Jesenji period na gondoli će se bazirati na tim bilding aktivnostima jer se na Zlatiboru održavaju brojni kongresi i seminari, a zbog toplog miholjskog leta, posetioce će čekati novi sadržaji kako bi uživali u lepom vremenu, a zatim sledi priprema zabavnog programa za zimsku sezonu.

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, Zlatibor se ističe kao najposećenija destinacija među domaćim turistima i u prvoj polovini 2024. godine. U periodu od januara do juna, Zlatibor je zabeležio 463.086 noćenja domaćih gostiju, što predstavlja rast od 26 odsto u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

biznis.kurir.rs