Foto: Profimedia

MUZEJ SLATKIŠA, PORED PRESTONICE, DOBIO I OVAJ NAŠ GRAD: Evo gde se tačno nalazi, vratiće mnoge u dane detinjstva

InfoBiz

U svetskim i evropskim muzejima nije iznenađenje naići na muzeje čokolade. Recimo, među stotinu muzeja raznih tema i sadržaja, Beč ima jedan muzej slatkiša. Nedavno je i u Beogradu otvoren jedan, a sada ga ima i Novi Sad.

Ukoliko želite da se vratite u prošlost, ili svoju decu ili unuke upoznate sa slatkišima sa kojima ste se i vi sladili, svratite u ulicu Ilije Birčanina broj 21. Imaćete priliku da se na jednom mestu, u autentičnom ambijentu prisetite starih ambalaža i omota.

foto: Shutterstock

- Sama ideja je uvek pozitivna, bili smo oduševljeni. Znate da već imamo otvoren muzje u Beogradu, a reakcije ljudi su nas dovele dotle da otvorimo i u Novom Sadu - rekla je Jovana Reid, domaćice kuće.

U sastavu Muzeja čokolade je i mala radionica, u kojoj možete da napravite jedan od osam ponuđenih slatkiša, prema originalnim receptima. Kada već spominjemo originalne recepte, svim posetiocima je omogućeno da se upoznaju sa njima.

- Poznati kolač ili sir od dunja, pominju se domaće štrudle sa makom, jave se uspomene, i miris, zagolicaju srce i maštu. Zanimljiiva je istorija krem bananica, istorija plazme, tu su stare ambalaže marmelade, bombonjera, baš je napravljeno tako da vas vrati u detinjstvo - dodala je.

biznis.kurir.rs/RTV