Grad Sarajevo je proceduru pokrenuo 2022. godine. Prošle godine je gradonačelnica glavnog grada Bosne i Hercegovine Benjamina Karić to učinila sa direktorom Agencije za sigurnost hrane BiH Džemilom Hajrićem, a sve kako bi se sarajevski ćevap brendirao kao autohtoni domaći proizvod.
- Jako sam zadovoljna sa do sada preduzetim aktivnostima koje smo za pokrenuli za vreme našeg mandata. Grad je učinio i više što se od njega očekivalo. Ranije niko nije delovao u tom pravcu - rekla je tada Karić.
Nakon što je procedura i zvanično završena Karić se oglasila na Fejsbuku.
- Sa radošću delim sa vama informaciju da je okončana procedura zaštite sarajevskih ćevapa kao autohtonog domaćeg proizvoda. Proceduru je Grad Sarajevo pokrenuo još 2022. godine, a sada je u saradnji sa sarajevskim ćevabdžijama i Agencijom za sigurnost hrane BiH završena - navela je gradonačelnica Sarajeva.
Na kraju se zahvalila direktoru Agencije za sigurnost hrane Džemilu Hajriću, kao i sarajvskim ćevabdžijama koji su razumeli i podržali ovu inicijativu.
Na kraju se zahvalila direktoru Agencije za sigurnost hrane Džemilu Hajriću, kao i sarajvskim ćevabdžijama koji su razumeli i podržali ovu inicijativu.
Kurir.rs/B92/Prenela S. Č.