Foto: Shutterstock

PRETERALI

'STALNO SMO IH JELI, A SAD NAM TREBA KREDIT': Ljudi ŠOKIRANI cenom omiljenog slatkiša iz detinjstva - Kilo mesa jeftinije od njega

Novčanik

Korisnici društvenih mreža ostali su šokirani pošto je neko objavio cenu Kraš napolitanki u jednoj prodavnici za koju pišu da se nalazi u Hrvatskoj.

,,Ovo je suluda cena, ko to može da priušti? ", ,,Pa mi smo kao deca ovo stalno jeli, sada ti za njih treba kredit", nižu se komentari po društvenim mrežama i na Reddit-u.

Autor jednog komentara naveo je da je cena tih napolitanki u Nemačkoj pet evra.

- Znači, skoro duplo jeftinije nego u zemlji u kojoj se proizvode - napisao je.

Brojni pišu i kako su navikli da u kući imaju malo napolitanki u posudi na stolu, ali dodaju i kako bi radije, po ovim cenama, ispred sebe imali neki "konkretan" komad mesa, piše 24 sata.

foto: Shutterstock

Tako, kilogram napolitanki u ovoj prodavnici košta 17,38 evra dok se kilogram jagnjetine po većim prodavnicama u Hrvatskoj može naći za 11 do 13 evra, dok je kilogram pilećih bataka oko četiri.

Ceo obrok, koji sadrži kilogram mesa i makar krompir, košta koliko i dve kutije ovih napolitanki.

Podsetimo, rast cena kakaoa već duže vreme iniciraju i rast same cene čokolade, pa su u junu mesecu komšije već najavile poskupljenje omiljenog slatkiša.

Tada su iz Kraša potvrdili da su usled otežanih okolnosti primorani korigovati cene njihovih proizvoda koji sadrže kakao. Te korekcije su napravljene skladno udelu kakao delova u sadržaju pojedine kategorije proizvoda.

BiznisKurir/24 sata