Foto: Shutterstock

JEO I PIO U RIBLJEM RESTORANU PA ODLEPIO KAD MU JE STIGAO RAČUN! Zbog samo jedne stavke turista pobesneo - KRAJNJE JE BEZOBRAZNO

Novčanik

Tokom putovanja na Menorku u Španiji, turista Antonio Barbeito bio je razočaran jednim detaljem na računu.

Želeo je luksuznu večeru, pa je večerao u ribljem restoranu gde je večeru platio 250 evra, ali je istovremeno pokazao da ceni svoj novac jer se požalio da mu je naplaćena banalna stvar.

Luksuzna večera koja je Antonija koštala 250 evra sastojala se od jastoga, tartara od škampa, prženih lignji, dagnji, sladoleda, sode i kafe. Ipak, zasmetalo mu je to što je na računu bila čaša leda koju je platio čak 2,75 evra. Napisao je da je to bilo krajnje bezobrazno.

U svojoj objavi na društvenoj mreži gde je osvanuo račun, Antonio nije želeo da otkrije ime restorana, ali je napisao da se nada da će odustati od naplate leda. Rekao je da voli da putuje svojom zemljom i podržava lokalne ugostitelje, ali da ne voli takve prakse. Problematično je to što u restoranima uglavnom pokušavaju da izvuku svaki dinar od turista, posebno na popularnijim mestima gde posećenost ne zavisi toliko od kvaliteta usluge.

Skriveni troškovi i nejasne naknade, na koje se turisti retko žale, uobičajeni su način za dodatnu zaradu, pa se ugostitelji lako izvlače, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kurir.rs/MONDO