NEKAD GA BACALI NA DEPONIJE, A SAD ĆE DA NAM DONOSI PARE: Srbija dobija novu fabriku u Obrenovcu - Uložiće se preko 100 miliona €

Shutterstock

Lafarge BFC Srbija planira da u Obrenovcu otvori fabriku u kojoj će se proizvoditi cement iz pepela sa pepelišta termoelektrana.

Ova kompanija ima u planu da u prvoj fazi u ovu fabriku uloži 110 miliona evra, istakao je Dimitrije Knjeginjić, direktor ove kompanije.

On je, kako je saopštila Vlada Srbije, dodao da će ova proizvodnja biti u korist Srbije i njene privrede, kao i da je sa ekološkog aspekta apsolutno prihvatljiva jer rešava problem pepelišta.

- Cilj Lafarge BFC jeste da otvaranjem fabrike u Obrenovcu ova opština postane hab za Srbiju i zemlje u okruženju kada je u pitanju proizvodnja građevinskog materijala iz pepela sa pepelišta - naveo je on u toku sastanka sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, na kome je o novim projektima u oblasti proizvodnje građevinskog materijala premijer razgovarao i sa direktorom kompanije Holcim group Miljanom Gutovićem.

BiznisKurir/eKapija