Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

realnost

VELIKI PAD AKCIJA AUTOMOBILSKOG GIGANTA! Vrednost deonica Forda srozana za 16 procenata nakon loših poslovnih rezultata

InfoBiz

Akcije Forda su pale nakon što je proizvođač automobila propustio prihod u drugom kvartalu i nije povisio svoj celogodišnji profit kao Velika trojka ( SAD- General Motors, Ford i Stellantis, Nemačka – Volkswagen Group, Mercedes-Benz Group i BMW).

Ford je prijavio prihod od 47,8 milijardi dolara u odnosu na procenjenih 43,37 milijardi dolara, rezultat koji je bio 2,9 odsto veći nego pre godinu dana. Ford je objavio prilagođenu zaradu po akciji (EPS) od 0,47 dolara u odnosu na procene od 0,67 dolara, na prilagođenom EBIT-u od 2,8 milijardi dolara u odnosu na očekivanja od 3,73 milijarde dolara, piše Seebiz.

foto: Kurir

Što se tiče smernica, Ford je zadržao svoj trenutni prilagođeni EBIT za celu godinu od deset milijardi dolara na 12 milijardi dolara, ali je kompanija podigla svoju prilagođenu prognozu slobodnog novčanog toka za milijardu dolara na između 7,5 milijardi i 8,5 milijardi dolara.

- Ne vidimo da se drugo poluvreme mnogo razlikuje od prvog poluvremena ili da je u opadanju - rekao je novinarima finansijski direktor Forda Džon Loler (John Lawler).

Akcije Forda pale su za preko 16 odsto.

Kurir.rs/Biznis.rs/Prenela S. Č.