Foto: Shutterstock

BURŽUJI NE MARE DA PLATE NOĆENJE I 70.000 $ SAMO DA BI SE BAŠKARILI OVDE: Evo kako izgleda jedan njihov boravak u ovom LUX gradu

Novčanik

Pariz se može pohvaliti brojnim luksuznim smeštajima sa pet zvezdica. U Hotelu Plaza Athenee, jedno noćenje tokom špica sezone može koštati oko 44.000 dolara, dok boravak u Imperial apartmanu u Ritz Paris može koštati neverovatnih 70.000 dolara za noć.

Olimpijske igre koje se od sutra održavaju u Parizu prava su prilika da pokažu svoje bogatstvo, pa su najskuplji smeštaji davno rezervisani.

Hotel de Crillon, palata iz 18. veka koja je pretvorena u luksuzni hotel 1909. godine, ugostila je brojne ultrabogate poznate ličnosti, kraljevske porodice i šefove država. Njegovi „Les Grands Appartements“ prostiru se na više od 335 kvadratnih metara i uključuju dva velika apartmana koje je dizajnirao Karl Lagerfeld.

270.000 dolara za nedelju dana

Za predah od grada, razmislite o Chateau de Villette, imanju iz kasnog 17. veka na 40 minuta vožnje automobilom od Pariza. Poznat kao „Mali Versaj“, zamak se može pohvaliti neoklasičnom fasadom. Nedeljni boravak košta skoro 270.000 dolara.

foto: Profimedia

Francuska, rodno mesto Michelin vodiča, ne nudi nedostatak luksuznih restorana, sa 630 restorana sa zvezdicama širom zemlje, uključujući devet u Parizu sa tri Mišlenove zvezdice.

Le Cink, u pariskom hotelu Four Seasons George V, služi jela nagrađivanog kuvara Kristijana Le Skera i vino iz podruma koji može da primi 50.000 flaša.

Druge značajne opcije uključuju restoran Key, koji spaja japansku i zapadnu kuhinju, i Epicure u Le Bristol Parizu, koji služi vrhunske klasične francuske jela.

Posetioci mogu ploviti niz reku Senu na vrhunskim privatnim jahtama ili uživati u privatnom iskustvu kupovine u Samaritaine – jednoj od najstarijih robnih kuća u gradu, sada u vlasništvu LVMH-a, piše CNBC.

BiznisKurir/BIZLife