Foto: PINK

NIŠ UZ BEOGRAD GLAVNI ZA PRIJEM PUTNIKA ZA EXPO Vučić: Dodatnih 60 miliona € ulaganja u aerodrom u Nišu

Nekretnine
> 12:13h

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji otvaranja nove zgrade terminala na aerodromu 'Konstantin Veliki' u Nišu.

- Srećan sam što sam danas u Nišu i dva su povoda, jednako važna. Jedan je kamen temeljac za fabriku koja će da zapošljava, a drugi je što država dodatno ulaže u Niš, posle puteva i auto-puteva, uložili smo z zgradu novog terminala. Nastavićemo da ulažemo. Ima još prostora za širenje, moraćemo da povećamo broj putnika i uvećamo broj low cost kompanija koje su poslovale sa niškog aerodroma. Te 2012. iz Niša se letelo samo do Podgorice, tada je bilo 27.500 putnika na aerodromu. Prošle 448.000 putnika, samo pogledajte kakva promena za kratko vreme. U razvoj vazdušnog saobraćaja smo uložili 2,7 milijarde dinara, projekat zgrade terminala stvara kapacite za 1,5 miliona putnika godišnje i opslugu šest vazduhoplova istovremeno. Planiramo da utrostručimo broj putnika.

- Planirali smo i rušenje stare zgrade i dobićemo moderan aerodrom. U okviru inicijative Srbija 2027 predviđeno je dodatnih 60 miliona evra ulaganja u aerodrom u Nišu. Sve je to potrebno zbog većih aviona, a posebno da se pripremimo za EXPO jer će Niš uz Beograd biti glavni za prijem putnika i Niš će imati korist od EXPO - dodao je predsednik.

biznis.kurir.rs

Bonus video: