Foto: Shutterstock

RASULO SA KOFERIMA, PUTNICI NEMOĆNI: Tehnološki kvar napravio haos na aerodromima širom sveta

InfoBiz

Brojne kompanije, banke, avio-kompanije, telekomunikacione kompanije, TV i radio stanice i supermarkete, isključene su sa mreže zbog navodnog značajnog prekida rada kompanije 'Majkrosoft'.

Ovo je izazvalo brojne probleme, koji se trenutno najviše primećuju na aerodromima gde se stvaraju ogromne gužve.

Na aerodromu Goa nalazi se kolona putnika, koji sa koferima čekaju na svoj let. Video koji je podelila novinska agencija PTI prikazuje putnike zaglavljene na aerodromu nakon tehničkog kvara sa sistemom za prijavu.

foto: Shutterstock

Prestanak rada 'Majkrosoftovog' ažuriranja uticao je i na letove berlinskog aerodroma, koji su obustavljeni zbog 'tehničkog problema'.

Takođe, prijavljen je manji uticaj prekida rada za terminale 2 i terminale 3 aerodroma IGI u Nju Delhiju. Prema rečima zvaničnika aerodroma, ručne karte za ukrcavanje daju avio-kompanije.

Svi španski aerodromi su pogođeni havarijom, prenosi AFP, pozivajući se na jednog operatera.

Japanski aerodrom 'Narita' istakao je da avio-kompanije kao što su 'Džetstar,' 'Jeju Air', 'Kantas', 'HK Ekpress' i 'Spring Japan' imaju problema sa svojim sistemima, takođe.

Microsoft 365 je objavio na mreži 'X' da kompanija 'radi na preusmeravanju pogođenog saobraćaja na alternativne sisteme kako bi ublažila uticaj na efikasniji način. Ipak, kompanije nije otkrila uzrok.

Haos iz sveta pogodio Srbiju: Moguća velika odstupanja od planiranog reda letenja

Globalni tehnološki problemi sa softverom koji su pogodili avio-kompanije, banke i medije širom sveta, odrazili su se i na rad pojedinih aerodroma do kojih leti Er Srbija.

biznis.kurir.rs/AFP